Eğitim - Kariyer Açık Öğretim Lisesi 3. dönem online sınavları ne zaman? 2023 AÖL sınav tarihleri...

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem online sınavları ne zaman? 2023 AÖL sınav tarihleri...

Paylaş
Açık Öğretim Lisesi 3. dönem online sınavları ne zaman? 2023 AÖL sınav tarihleri...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 yılının son sınav tarihini de duyurdu! Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Sınava sadece ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yapmış adaylar katılıyor olacak. AÖL 3. dönem online sınavları yurt içi ve yurt dışında aynı zamanda uygulanacak. İşte, 2022-2023 AÖL 3. dönem sınav tarihleri...

Arife Kübra Zımba / Posta.com.tr - AÖL 3. dönem sınavları için heyecanlı bekleyiş son bulmak üzere! MEB Açık Öğretim Kurumları 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı son sınavı, öğrencilerin AÖK Bilgi Yönetim Sistemi sayfasına giriş yapmasıyla düzenlenecek. Açık lise 3. dönem sınavında çktan seçmeli 4 seçenekli, her dersten 20'şer soru soruluyor olacak. Peki, Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav süresi kaç dakika?

Haberin Devamı

AÇIK LİSE 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

2022-2023 yılı Açık Öğretim Kurumları 3. dönem sınavları 28 Temmuz saat 09:30'dan, 9 Ağustos saat 23:59'a kadar uygulanacak.

Bu durum ceza ve infaz kurumlarındaki hükümlüler için, 18 Temmuz ile 9 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak.

AÖL 3. DÖNEM SINAV UYGULAMASI

* Adaylar, 3. dönem sınavlarında her dersten 20 sorudan sorumlu olacak ve her dersin testi için de 25 dakika süre verilecek. Sorularda 4 seçenek çoktan seçmeli olarak verilecek. Cevap verilen sorulara geri dönüş sağlanamayacak.

* Açık lise çevrim içi sınavı, ''Sınava Başla'' seçeneği ile başlamış olacak. Her soru için ''Kaydet ve İlerle'' butonu tercih edilmesi gerekecek. Ancak son soruda ''Sınavı Bitir'' seçeneği öğrencilerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

* Öte yandan öğrencinin sınavı esnasında, teknik sorunlardan ötürü sınavı yarım kaldığı durumda, kesintinin yaşanmayacağı ortamda bir defaya mahsus sınava kaldığı yerden devam etme şansı verilecek.

* Sınav esnasında, başka internet adresleri, sayfalara geçiş yapılamayacak. Farklı bir pencere, sayfa veya tarayıcı açılasıyla öğrenciye uyarı mesajı iletilecek. Israrla durumun devam etmesiyle de sınav iptal edilecek.

* Sınav sonuçları yine AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden sorgulanabilecek.

* Her doğru cevap için öğrenci hanesine 5 puan yazılacak.Yanlış doğruyu götürmeyecek. Her ders için ayrı olarak 100 puan üzerinden değerlendirme işlemi yapılacak. Başarı puanı hesaplaması; Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100 formülü ile olacak.