Eğitim - Kariyer ALES 3 sonuçları 2023: ALES/3 sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES/3 sonuç sorgulama

ALES 3 sonuçları 2023: ALES/3 sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES/3 sonuç sorgulama

Paylaş
ALES 3 sonuçları 2023: ALES/3 sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES/3 sonuç sorgulama

ALES 3 sonuçları için beklenen gün geldi. 2023 yılının son Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) 19 Kasım’da gerçekleşmişti. ÖSYM, akademik kariyer ve yüksek lisans planlayan adayların katıldığı sınavın sonuçlarının ise 5 Aralık 2023 tarihinde açıklanacağını kaydetmişti. Peki, ALES/3 sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM ALES/3 sonuç sorgulama sayfası ve diğer detaylar…

ALES/3 sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada ALES 3 sonuçlarının 5 Aralık Salı günü açıklanacağı belirtilmişti. Sınav sonuçları ise kurumun resmi sitesi üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile sorgulanacak.

Haberin Devamı

ALES/3 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ALES/3 sonuçları 5 Aralık 2023 Salı günü açıklanacaktı. Saat 10.00 itibariyle beklenen açıklama geldi ve ALES3 sonuçları açıklandı. 

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

ALES/3 sınav sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM ALES/3 SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvuru yapabildiği ALES sınavının sonuçları 5 yıl süre ile geçerli olacak.

Haberin Devamı