Eğitim - Kariyer ALES sınav giriş belgesi ekranı! 2022 ALES/2 sınavı ne zaman, saat kaçta?

ALES sınav giriş belgesi ekranı! 2022 ALES/2 sınavı ne zaman, saat kaçta?

Paylaş
ALES sınav giriş belgesi ekranı! 2022 ALES/2 sınavı ne zaman, saat kaçta?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) için sınav giriş belgesi ekranı adayların erişimine açıldı. Akademik kariyer yapmayı planlayan lisans mezunu kişilerin katıldığı ALES sınavı için hazırlıklar devam ederken, adaylar ALES/2 sınav giriş yerlerini sorgulamaya başladı. İşte 2022 ALES/2 sınav tarihi ve saati.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ALES için artık sayılı günler kaldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2022 ALES/2 sınav giriş belgelerinin adaylar tarafından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile alınabileceği kaydedildi. Peki, 2022 ALES/2 sınavı ne zaman, saat kaçta? İşte ALES sınav giriş belgesi ekranı ve diğer ayrıntılar…

Haberin Devamı

2022 ALES/2 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2022 ALES/2 sınavı 21 Ağustos 2022 Pazar günü yurt genelinde gerçekleştirilecek. Sınav 10.15’te başlayacak, saat 10.00’dan sonra sınav salonlarına kimse alınmayacak.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 ALES NEDİR?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim, öğretim planlamacısı, kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,

Lisansüstü eğitime girişte,

Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır.

ALES’E KİMLER KATILABİLİR?

Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Haberin Devamı