Eğitim - Kariyer Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak?

Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak?

Paylaş
Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak?

Eğitim kariyerini şekillendirmek isteyen binlerce kişi AÖF sınav tarihleri, güz dönemi akademik takvimini merak ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler, güz dönemi ara sınavları için hazırlık yapmaya başladı. AÖF'te telafi sınavı ve bütünleme gibi kurtarıcı sınavlar olmadığı için adayların ara sınav notları, dönem sonu ortalamaları için büyük önem taşıyor. Peki, AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak? İşte Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi…

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik takvimini resmi internet sayfasından duyurdu. Peki, AÖF sınavları ne zaman? Açıköğretim sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak? İşte Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi…

Haberin Devamı

AÇIKÖĞRETİM SINAVLARI NE ZAMAN?

Yayınlanan takvime göre öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde ara sınav ile final sınavlarına katılacak. Güz dönemi vize sınavları 10-11 Aralık 2022, dönem sonu sınavı olarak da bilinen final sınavları ise 21-22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Anadolu Üniversitesi’nin açıkladığı takvim incelendiğinde Bahar dönemi ara sınavları, 15-16 Nisan, final sınavları 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi güz dönemi sınavları yüz yüze olacak şekilde gerçekleştirilecek. AÖF’ten sınavların online yapılmasına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Sınavdan 1 hafta önce adaylar sınav giriş belgelerini anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle öğrenebilir.

AÖF sınav giriş belgeleri, sınav gününde geçerli kimlik belgeleri ile beraber öğrencilerin yanında bulunmalıdır. Sınav görevlilerine gösterilecek sınav giriş belgesinin üzerinde adayın güncel fotoğrafı, salon, sıra numarası ve sınav kuralları yer alacak.

Haberin Devamı

AÖF YAZ OKULU SINAV TARİHLERİ

Anadolu Üniversitesi senato kararı gereği AÖF bütünleme veya telafi sınavı organize etmiyor. Başarısız öğrenciler, mezun olmak isteyenler veya üst sınıftan ders almak isteyenler yaz okulu sınavlarına katılım gösteriyor. Yaz okulu sınavları güz ve bahar dönemi sonunda yapılmaktadır. Yayınlanan takvime göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı AÖF yaz okulu sınavları 19 Ağustos 2023’de yapılacak.

AÖF SINAVLARI NASIL YAPILIR?

AÖF Açıköğretim sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Sınavda ölçme ve değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılır. Öğrenciler kayıt yenileme döneminde ders seçimi yaptıkları derslerden sorumlu tutulur. Seçilen her bir ders için adaylara toplam 20 soru yöneltilir. Açıköğretim Fakültelerinin aldığı karar doğrultusunda ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir. Bu notun altında puana sahip olan öğrenciler başarısız olur.