Eğitim - Kariyer AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Paylaş
AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖL 2. dönem sınavları 1-10 Mart tarihleri arasında online (Çevrimiçi) olarak gerçekleşti. Sınava katılım sağlayan adayları sınav sonuçlarına ilişkin bekleyişi sınavın üzerinden yaklaşık bir hafta gibi bir süre geçmesinin ardından doruğa ulaştı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre AÖL 2. dönem sınav sonuçları aolweb.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak. Peki, Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

Eğitimine Milli Eğim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi’nde devam eden adaylar, 2. dönem sınavlarını 10 Mart saat 23.59’a kadar tamamladı. Geçtiğimiz dönem AÖL sınav sonuçları sınavdan 10 gün geçtikten sonra açıklanmıştı. Bugünlerde ise öğrenciler yoğun şekilde ‘Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanır? araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

1-10 Mart tarihleri arasında online (Çevrimiçi) olarak düzenlenen AÖL 2. dönem sınavlarının sonuçları henüz açıklanmadı.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz bir duyuru yapılmadı. Bununla birlikte, geçtiğimiz dönem gerçekleşen AÖL 1. dönem sınav sonuçları, sınavdan sonra 10. Günde açıklanmıştı. Önceki dönem sınav sonuçlarının açıklanma tarihi göz önüne alındığında 2. dönem sınav sonuçlarının 21 Mart Pazartesi gününe yakın tarihlerde açıklanması bekleniyor.

AÖL SINAV SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx" internet adresinden görüntülenebiliyor. Bakanlığın sitesine şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapan öğrenciler, sınavlardan kaç puan aldıklarını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUÇLARINI GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖL SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

  1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

    2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

    3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

    4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

    5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.