Eğitim - Kariyer AÖL 3. dönem sınavları online mı olacak, yüz yüze mi? Açık lise sınav tarihleri ne zaman, hangi gün? AÖL sınav tarihleri 2022!

AÖL 3. dönem sınavları online mı olacak, yüz yüze mi? Açık lise sınav tarihleri ne zaman, hangi gün? AÖL sınav tarihleri 2022!

Paylaş
AÖL 3. dönem sınavları online mı olacak, yüz yüze mi? Açık lise sınav tarihleri ne zaman, hangi gün? AÖL sınav tarihleri 2022!

AÖL sınav tarihleri, lise eğitimine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı açık öğretim lisesinde devam eden öğrenciler tarafından araştırılıyor. Özellikle mezun olacak öğrenciler diploma hakkı elde edecekleri sınav için MEB’den açıklama bekliyor. Peki, Açık lise sınav tarihleri ne zaman, hangi gün? AÖL 3. dönem sınavları online mı olacak, yüz yüze mi? İşte yanıtı…

AÖL sınav tarihleri için gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. İlk iki dönem sınavlarını geride bırakan öğrenciler AÖL 3. dönem sınavları için hazırlıklarına devam ederken hem açık lise sınav tarihleri hem de sınavların online mı yoksa yüz yüze mi olacağı da merak konusu olmuştu. İşte 2022 AÖL sınav tarihleri ve sınava ilişkin merak edilen diğer detaylar…

Haberin Devamı

AÖL SINAV TARİHLERİ 2022

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) akademik takviminde yer alan bilgilere göre 2021-2022 3. dönem sınavları kapsamında, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi sınavları temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek. Ancak şu an için AÖL 3. Dönem sınav tarihleri açıklanmadı. Bakanlıktan gelecek açıklama ile sınav tarihlerini ileriki günlerde haberimizde bulabilirsiniz.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK, YÜZ YÜZE Mİ?

AÖL 3. dönem sınavları online olarak yapılacak. 

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Bir öğrencinin açık öğretim lisesinden mezun olabilmesi için

  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması),
  • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,
  • Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması,
  • Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girilmiş olması gerekmektedir.