Eğitim - Kariyer Ara tatil ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Birinci dönem ne zaman bitiyor? 2023 sömestre tatili ne zaman? MEB açıkladı!

Ara tatil ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Birinci dönem ne zaman bitiyor? 2023 sömestre tatili ne zaman? MEB açıkladı!

Paylaş
Ara tatil ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Birinci dönem ne zaman bitiyor? 2023 sömestre tatili ne zaman? MEB açıkladı!

Ara tatil ile ilgili araştırmalar ekim ayının sonuna gelinmesiyle yoğunlaştı. Eylül ayında başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılında milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi kasım ayında ilk ara tatilini yapacak. Peki, birinci dönem ne zaman bitiyor? 2023 sömestre tatili ne zaman? İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvimin detayları…

Ara tatil için kısa süre kaldı ve şimdiden tatil planları yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan eğitim kurumları kasım ve nisan ayında olmak üzere iki defa ara tatil yapıyor. BU tatiller hafta içi 5 günü kapsarken hafta sonu tatilleriyle birlikte 9 gün oluyor. Peki ilk ara tatil ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? İşte 2022-2023 eğitim öğretim yılındaki tatillerin tarihleri….

Haberin Devamı

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

12 Eylül tarihinde başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

11 Kasım Cuma son ders zili ile hafta sonu tatiline çıkan öğrenciler 21 Kasım Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak.

BİRİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BİTİYOR?

12 Eylül’de başlayan birinci dönem şubat tatili olarak da bilinen sömestr tatili ile sona erecek. MEB takvimine göre şubat tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

21 Ocak Cuma günü ders bitiminde hafta sonu tatiline çıkan öğrenciler için ders zili 6 Şubat Pazartesi günü çalacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Sömestre tatilinin sona ermesinin ardından derslerine tam hız devam eden milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi son ara tatilini ise Nisan ayında yapacak. İkinci ara tatil tarihleri 17-20 Nisan arası olarak bildirilirken 2023 Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihlerde de okullar tatil olacak. Okullar son olarak 24 Nisan Pazartesi günü açılacak.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Sömestre tatilinin sona ermesiyle 6 Şubat Pazartesi günü başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 16 Haziran Cuma günü sona erecek ve okullarda eğitim gören öğrenciler karnelerini alacak.

ÜNİVERSİTELERDE DE ARA TATİL VAR MI?

Ara tatil Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ilkokul, ortaokul ve liselerde geçerlidir. Üniversiteler YÖK’e bağlı olarak eğitim verirken kendilerine ait akademik takvimleri bulunmaktadır.

 

Harmanlanmış öğrenme nedir? Neden önemlidir? Eğitim Uzmanı Abdülkadir Özbek, harmanlanmış öğrenme hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Odaklanma sorunu nasıl yenilir? Eğitim Uzmanı Abdülkadir Özbek, odaklanma problemi yaşayan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.