Eğitim - Kariyer Bekçilik sınavı ne zaman? Sınav hangi illerde yapılacak? Bekçi alımı sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

Bekçilik sınavı ne zaman? Sınav hangi illerde yapılacak? Bekçi alımı sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

Paylaş
Bekçilik sınavı ne zaman? Sınav hangi illerde yapılacak? Bekçi alımı sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

Bekçilik sınavını bekleyen binlerce aday için müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz aylarda başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar bekçi alımı sınav tarihini merakla beklerken Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2022 Mahalle ve Bekçi alımı sınav tarihleri kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, sınav hangi illerde yapılacak? Bekçi alımı sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır? İşte bekçilik sınavına ilişkin detaylar…

Bekçilik sınavı için geri sayım başladı. Başvurularını tamamlayarak ön sağlık kontrolünden geçen binlerce aday bekçilik sınav tarihini beklemeye başlamıştı. En az lise ve dengi okullardan mezun olan 3 bin 250 erkek adayın istihdam edileceği bekçi alımı için Polis Akademisi sınav tarihini paylaştı…

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak.

SINAV HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

2022 Bekçilik sınavı Batman, Ankara, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Gaziantep, Sivas ve İzmir il merkezlerinde yapılacak.

BEKÇİ ALIMI SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANIR?

17 Temmuz’da gerçekleşecek bekçilik sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Adaylar sınav giriş belgelerini e-devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile alabilecek.

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI SORULARI VE KONULARI

120 dakika süre verilen adaylara 100 soru ile yöneltilecek. Bekçilik sınavında adaylara sorulacak soruların konu dağılımı ise şu şekilde olacak;

Türkçe Ortaöğretim Düzeyi 20

Sosyal Bilgiler İlköğretim Düzeyi 15

Haberin Devamı

Fen Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

Hayat Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

Matematik Ortaöğretim Düzeyi 15

Genel Kültür Ortaöğretim Düzeyi 20

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NASIL OLACAK?

  1. Yazılı Sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  2. Yazılı Sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.
  3. Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.