Eğitim - Kariyer Bol soru çözün, konu tekrarı yapın! LGS sınavına son 2 ay

Bol soru çözün, konu tekrarı yapın! LGS sınavına son 2 ay

Paylaş
Bol soru çözün, konu tekrarı yapın! LGS sınavına son 2 ay

LGS kapsamında 4 Haziran’da uygulanacak merkezi sınava iki aydan daha az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav başvurusunu merkezi olarak yaptı ancak isteyen öğrenci sınava girecek. LGS sınavı öncesi bilinmesi gerekenler ve son dönemlerin verimli geçirilmesi ile ilgili önerileri sizin için derledim.

ÇOKTAN SEÇMELİ 90 SORU, 155 DAKİKA

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu yıl da sınav uygulaması, iki oturum halinde yapılacak. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturumda; Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru olacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

KATILIM ZORUNLU DEĞİL

Sınavın başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak 3-13 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor. Deprem bölgesindeki öğrenciler, isterlerse bölgelerindeki illerinde, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebilecek. Diğer illerdeki öğrencier, kendi okullarında sınava girecek. Sınav giriş belgesi, 26 Mayıs’tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınıp onaylanarak sınav salonunda hazır bulundurulacak. Öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacak. Sınav sonuçları, 26 Haziran’da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Haberin Devamı

SINAV KOLAY OLACAK

Deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavında öğrencilerin ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklarını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçen hafta eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda, yaşanan depremleri işaret ederek, çocukların zor bir dönemden geçtiğini, bu nedenle LGS sınavında onları çok zorlamayacaklarını söyledi. Sınavda önceki yıllarda olduğu gibi kavram bilgisi ve düşünme becerisinin yanı sıra öğrencilerin okuduğunu anlama, çıkarım yapma, yorumlama gücünü ölçen sorular ağırlıklı olacak.

BAŞARIYA GÖTÜRECEK 8 ÖNERİ

1- Konuları öncelik sırasına göre planlı bir şekilde çalışın. Zorlanacağınız konulara daha fazla zaman ayırın.

Haberin Devamı

2- Her gün için dengeli bir şekilde konu tekrarları ve soru çözümleri yapın. Çalışma saatleriniz arasında en az 15 dakikalık molalar olsun.

3- Her hafta 2 ya da 3 deneme sınavı çözün. Bu süre kullanma alışkanlığı edinmenize yardımcı olacak.

4- Her test veya deneme sınavının çözümünde süre tutun, zaman yönetiminde sizi zorlayan anları görün ve buna yönelik beceriler geliştirin.

5- MEB’in örnek sınav sorularının yanı sıra geçmiş yılların sınavlarından birinci dönem konularıyla ilgili sınav sorularını çözün.

6- Her öğrenci kendini iyi tanımalı, sınav öncesinde hangi dersten başlayacağını netleştirmeli ve stratejisini bu yönde geliştirmeli.

7- Sınava kadar olan sürede düzeninizi bozacak etkinliklerden uzak durun. Ancak kısa aralıklarla keyif aldığınız programlar yapabilirsiniz.

8- Unutmayın! Düzenli ders tekrarı yapan, soru çözme alışkanlığı olan, bol bol kitap okuyan ve motivasyonu yüksek öğrencilerin başarı şansı çok fazla.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ TÜM OKULLAR 24 NİSAN’DA AÇILACAK

Haberin Devamı

Ordu’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ikinci ara tatili programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerindeki okullar da dahil olmak üzere 24 Nisan’da tüm okullarda eğitime başlanacağını açıkladı. Bakan Özer, “24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde, merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak. Hayatın deprem bölgesinde normalleşmesiyle ilgili en önemli adımı, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız” dedi. Hatay ve Adıyaman’da belli ilçelerde okullarda açılmıştı.

KISA... KISA...

  • Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın Fellow Programı’na 10 Nisan’da başlayan başvurular, 18 Haziran’da sona erecek. Program üniversite öğrencilerine bir yıl boyunca her ay 1250 TL burs alma, girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma ve uluslararası girişim ağına katılma şansı veriyor.
  • Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri 18’inci kez sahiplerini buldu. Bu yıl konusu, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümü: Teori ve Uygulamada Cumhuriyetçilik’ olarak belirlenen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne, Princeton Üniversitesi’nden İnsani Değerler ve Felsefe Profesörü Philip Pettit layık görüldü.