Eğitim - Kariyer Bugün okullar tatil mi? 9-10 Mart İstanbul'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı?

Bugün okullar tatil mi? 9-10 Mart İstanbul'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı?

Paylaş
Bugün okullar tatil mi? 9-10 Mart İstanbul'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı?

Meteoroloji tarafından paylaşılan bilgilere göre, ülke genelinde aybar kar fırtınasının etkili olması bekleniyor. Uzmanlar İstanbul’un merkez ilçelerinde kar kalınlığını 30 santimetreye ulaşabileceğini belirtiyor. Kar yağışının tahmin edildiği gibi gerçekleşmesi durumunda okullarda ve iş yerlerinde tatilin gündeme gelebileceği kaydedildi. Peki, 9-10 Mart İstanbul'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı? İşte detaylar…

Aybar kar fırtınası ile Türkiye’de son 35 yılın en soğuk mart ayının yaşanması bekleniyor. Sibirya’dan gelecek kar fırtınasının Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de etkili olacağı ve İstanbul’da kar kalınlığının 30 santimetreyi aşabileceği kaydedildi. Hava durumunu yakından takip eden veliler ve öğrenciler ise 9-10 Mart İstanbul'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı? araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

9-10 MART İSTANBUL'DA OKULLAR VAR MI?

Meteorolojik veriler aybar kar fırtınasının 10-11-12 Mart tarihlerinde etkili olacağını gösteriyor. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile şehir genelinde yükseköğrenim de dahil olmak üzere eğitim faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiği duyuruldu.

Bu kapsamda, 9 Mart tarihinde okullar tatil değil. İstanbul'daki kar tatili 10 Mart Perşembe günü itibariyle başlayacak.

?ref_src=twsrc%5Etfw">

10-11-12 MART'A DİKKAT!

CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sabah Trakya da karla karışık yağmur ve yüksekler kar yağışı yapabilir. İstanbul yağmurlu sıcaklık 8 derece” dedi. Prof. Dr. Şen, “10-11-12 Mart günlerinde Türkiye ye kuzey batıdan Marmara girecek soğuk hava ve kar yağışı olasılığı kuvvetlenerek devam ediyor. Perşembe başlayacak soğuk hava 4-5 gün sürecek. Kar yağışının ise 4 gün sürmesi tahmin ediliyor. Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısı yağışlı Trakya'nın yüksekleri, Kuzey Ege'nin iç, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı karla karışık yağmur ve kar diğer yerler yağmurlu. Sıcaklıklar 2-3 derece azalmaya başlıyor” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

YERDE DE GÖKTE DE KAR OLACAK

Prof. Dr. Şen, "10-15 Mart arası günlerinde soğuk hava ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Gece sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Bu nedenle geceleri buzlanma ve don olayı görülebilecek. Kar yağışı perşembe sabah saat 6-7 dolayında İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kuzey ilçelerinden giriş yapacak görünüyor. Önceleri karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. Aralıklı olarak pazartesi sabahına kadar yerde ve gök de kar yağışını İstanbullular görecek. Kar yoğunluğu daha çok Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz iç kesimlerinde görülüyor. Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakası daha yoğun olmak üzere kar etkili olabilir" dedi.

AKOM’DAN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için kar uyarısı yayınladı. AKOM’un açıklaması şu şekilde; “İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümü Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz üzerinden bölgemize giriş yapması beklenen sistem nedeni ile hâlihazırda mevsim normalleri altında (5-8°C) seyreden sıcaklıkların Çarşamba akşam saatlerinden itibaren 0°C’ler civarı ve altına gerileyeceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı, soğukların tüm hafta süreceği tahmin ediliyor.”

Haberin Devamı