Eğitim - Kariyer Burslu ve yatılı kolej eğitimi için daha çok destek

Burslu ve yatılı kolej eğitimi için daha çok destek

Paylaş
Burslu ve yatılı kolej eğitimi için daha çok destek

Babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocuklara 5’inci sınıftan liseden mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı eğitim olanağı sağlayan Darüşşafaka, daha fazla çocuğa ulaşmak için ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden’ kampanyasını başlattı.

Kampanya ile yeni bir eğitim binası inşa edeceklerini söyleyen Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Çocuklarımızın eğitimini güvence altına almak için küçük, büyük demeden bağışa ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Ebru Arpacı ile Darüşşafaka’nın hem yeni kampanyasını hem de bağış sistemini konuştuk

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA KONTENJAN

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla İstanbul Maslak’taki okulunda babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz 1.000’e yakın çocuğa 5’inci sınıftan liseden mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı eğitim veriyor. Darüşşafaka, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetten etkilenen 11 il için ek kontenjan oluşturmuştu. Geçtiğimiz sene depremden etkilenen 100 öğrenciye tam burslu ve yatılı eğitim hakkı tanıyan Darüşşafaka, bu yıl da yine depremden etkilenen 100 öğrenciyi kabul edecek. Depremzede kontenjanı ile birlikte 220 yeni çocuk, bu yıl Darüşşafaka’da eğitim alacak. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, deprem bölgesinde olup Darüşşafaka’ya gelemeyen 100 çocuğa da maddi ve akademik destek sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ SAYISI 1500’E ÇIKACAK

‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden’ kampanyası hakkında bilgi veren Ebru Arpacı, “Eğitimde fırsat eşitliği için daha çok öğrenciye ulaşmalıyız. Bunun yanı sıra hem pedagojik açıdan ayrı yapılandırılmış eğitim ve yurt binaları oluşturmak hem de öğrencilerin eğitim dışı alanlarda faydalanabileceği sosyal mekanları hayata geçirmek için yeni bir binaya ihtiyacımız vardı. Bu amaçla ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden’ kampanyasını başlattık. Binamızın temellerini atmak üzereyiz. Yeni binamızla öğrenci sayımızı 1500’e çıkarabileceğiz. Böylelikle her sene alacağımız öğrenci sayısı artacak. Yeni binayı 2025 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin gönlü zengin bağışcılarını Darüşşafaka’ya destek olmaya davet ediyoruz” dedi

KURUMSAL VE BİREYSEL BAĞIŞLAR

Darüşşafaka’nın İş Bankası, Tekfen ve Doğuş gibi kurumsal bağışçılarının yanı sıra bireysel bağışçılarının da olduğunu belirten Arpacı, kurumun bağış sistemi hakkında şunları söyledi: “Fitre, zekât ile doğum günü ve Öğretmenler Günü gibi özel gün bağışlarımız var. Darüşşafaka Rezidansları’nda kalan büyüklerimizin bağışları da bizim için önemli bir gelir kaynağı. Büyüklerimiz bize bağış yaparak rezidanslarımızda kalıyor. Bir de vasiyet bağışı mevcut. Hayırseverler, mal varlığını bağışlayarak Darüşşafaka’ya destek oluyor. Deprem bölgesinden daha fazla çocuk okutmak için açtığımız özel temalı bağışlarımız da bulunuyor.”

Haberin Devamı

YARINA YATIRIM İÇİN GÜVENCE

Bağışçıların Ramazan ayında fitre ve zekâtlarını Darüşsafaka’ya vermeye davet eden Arpacı, “Tamamen bağışlarla varlığını devam ettiren bir kurum olarak küçük, büyük demeden her zaman desteğe ihtiyacımız var. Düzenli bağışlarımızla bugün idare edebiliyoruz ama yarına yatırım yapabilmek için daha fazlası gerekiyor. Yarın demek, çocukların eğitimini güvence altına almak demek. Bir öğrencinin 8 yılını garanti altına almak kolay değil. Darüşşafaka, bu ülkenin en iyi eğitimini yapmaya talip olacaksa, o zaman da iyi eğitimi sağlayabilecek okul malzemesine, öğretmene, kitaba ihtiyacı var. Darüşşafaka’dan mezun olan her öğrenci, diplomasının yanında bir sertifikayla da mezun oluyor. Öğrencinin 8 yılını garantilemek çok önemli, bu bizim en büyük sorumluluğumuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SINAV 26 MAYIS’TA

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı sınavı, 26 Mayıs’ta Türkiye’nin 41 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz, 8 yıl boyunca kolej eğitimi alma hakkı elde edece