Eğitim - Kariyer Bursluluk sınavı ile ücretsiz kolej eğitimi

Bursluluk sınavı ile ücretsiz kolej eğitimi

Paylaş
Bursluluk sınavı ile ücretsiz kolej eğitimi

Özel okullar, kabul sınavları ile bursluluk sınavları tarihlerini açıklamaya başladı. Bursluluk sınavı sonuçlarına göre birçok özel okul, yüzde 100’e varan oranlarda eğitim desteği veriyor. Her özel okulun sınav detayı farklı. Bu nedenle başvurmak istediğiniz kurumun özel detaylarına önceden bakmanızda fayda var.

Özel okullar, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hazırlığı kapsamında okula kabul sınavları ile bursluluk sınavları tarihlerini açıklamaya başladı. Bazı özel okullar öğrencilerin sınavdaki başarısına göre, yüzde 10 ile yüzde 100 arasında öğrenim bursu veriyor. Ara sınıf geçişlerinde sunulan burs imkanları, genellikle ilkokul 4’üncü sınıftan sonra başlıyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için okullar, burslu öğrencilerini seçmek için 4’lere sınav uygulayabilecek. Ancak ilkokullarda sınavlar kalktığı için bu uygulama, bir sonraki eğitim öğretim yılında olmayacak.

Haberin Devamı

SORULAR MÜFREDATTAN

Bazı özel okullar ise bursluluk sınavı yapmayıp, sadece giriş sınavı düzenliyor. Sınavda belli bir puan alan öğrenciler okula kabul ediliyor. Bu öğrencilere ayrıca burs verilmiyor. Özel okul bursluluk sınavlarını her okul kendi bünyesinde düzenliyor. Sınav soruları genellikle Milli Eğitim’in müfredat konularından çıkıyor. Özel okul bursluluk sınavları, ocak ayının başında başlayıp mart sonuna kadar devam ediyor. Veli ve öğrencilerin katılmayı düşündükleri özel okul bursluluk sınavlarını önceden belirleyip, doğru seçimler yapmaları önemli.

BAZI ÖZEL OKULLARIN SINAV TARİHLERİ

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

Bursluluk sınavı 10 Şubat 2024 (5,6, 7 ve 8’inci sınıfa geçecek öğrencilere açık) 17 Şubat 2024 (9, 10 ve 11’inci sınıflar)

Haberin Devamı

BİLFEN OKULLARI

1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflar için mülakat 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar giriş sınavı 13 Ocak 2024

BİLNET OKULLARI

Bursluluk sınavı 6 Ocak 2024

OĞUZKAAN KOLEJİ

Bursluluk sınavı 6-7 Ocak 2024

MBA OKULLARI

Bursluluk sınavı 6-7 Ocak 2024

MEKTEBİM KOLEJİ

Bursluluk sınavı 13-14 Ocak 2024

UĞUR OKULLARI

Bursluluk sınavı 6-7 Ocak 2024

EĞİTİM İLETİŞİMİNDE YENİ STRATEJİ

Bahçeşehir Koleji, 5 Aralık’ta yeni iletişim kampanyası ‘Sıra Sende’yi özel bir lansmanla tanıttı. Bahçeşehir Koleji’nin yaratıcı dijital ajansı Krombera tarafından hazırlanan filmi ve jingle’ı ile dikkat çeken kampanya, geleceğe emin adımlarla yürümek isteyen öğrencilere ‘Sıra Sende’ diyor. Kampanya, ‘Harekete Geç!’ temasıyla toplumu şekillendiren; spor, sanat, kültür ve akademi gibi alanların tamamına hitap ediyor. Eğitime alan açarak, topluma ve dünyaya katkı sağlamak için ‘Sıra Sende’ diyen kampanya, ‘işini iyi yap, yaptığın işi iyi anlat, kendinden öncekilerden ilham al, kendinden sonra gelenlere cesaret ver’ mottosuyla kitleleri başarı için harekete geçirmeyi hedefliyor.

30 YILLIK TECRÜBENİN ÖZETİ

Kampanya hakkında bilgi veren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Bir işi iyi yapmak kadar iyi anlatmak da önemli. Sıra Sende kampanyası bize bu fırsatı veriyor. 30 yıldır Türkiye’de eğitim ekosistemine önemli katkılar sağladık. Kişiye Özgü Öğrenim Modelimiz, dijital platformumuz Metodbox, Çift Dilli Eğitim Modeli gibi eğitime dair markalarımız, pek çok eğitim kurumuna ilham verdi. Sıra Sende kampanyası, Bahçeşehir Koleji’nin, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’ndan (BUEK) aldığı 55 yıllık deneyim ve kendi yolunda kat ettiği 30 yıllık tecrübenin bir özeti. Bahçeşehir Koleji, tüm eğitim camiasına ‘değiş, dönüş, daha iyisini yapmak için elinden geleni yap’ diye cesaret veren dinamik bir yapı” dedi.

Haberin Devamı

MARMARALILAR TEK ÇATI ALTINDA

Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD), 24 Kasım’da kuruldu. MÜMAD; Marmara Üniversitesi’nin mezunları ve akademisyenlerini bir araya getirerek siyasetten uzak, ötekileştirmeden uzak bir ortamda birlik ve beraberlik duygusunu dernek çatısı altında yaşatmayı hedefliyor. Derneğin öncelikli faaliyetleri arasında kurum kimliği çalışmaları, sosyal dayanışma, istihdam ve kariyer yönetimine yönelik projeler, kültür sanat-spor etkinlikleri ile öğrencilere burs/staj gibi olanaklar sağlamak bulunuyor. Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tığlı, “Cumhuriyet’in değerlerine bağlı, bilimi temel alan ve topluma katkı sağlamayı amaçlayan bir dernek olma ilkemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı