Eğitim - Kariyer Bursluluk sınavı ne zaman? 2022 İOKBS sınavına kaç gün kaldı? Sınav giriş belgesi nereden alınır?

Bursluluk sınavı ne zaman? 2022 İOKBS sınavına kaç gün kaldı? Sınav giriş belgesi nereden alınır?

Paylaş
Bursluluk sınavı ne zaman? 2022 İOKBS sınavına kaç gün kaldı? Sınav giriş belgesi nereden alınır?

Bursluluk sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler bakanlıktan burs alma hakkı elde ediyor. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman? 2022 İOKBS sınavına kaç gün kaldı? Sınav giriş belgesi nereden alınır? İşte detaylar…

Bursluluk sınavına ilkokul, 4,5,6,7,8, hazırlık, 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabiliyor ve öğrencilere bulundukları sınıfların seviyesinde sorular yöneltiliyor. Maddi durumu iyi olmayan ve sınavda başarılı olan öğrenciler ise eğitim hayatı boyunca MEB tarafından verilen burs ile destekleniyor. İşte 2022 İOKBS sınav tarihi ve sınav giriş belgesi alma ekranı…

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yurt içinde binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek 2022 Bursluluk sınavı (İOKBS) 4 Eylül 2022 saat 10.00’da tek oturum şeklinde gerçekleşecek.

Sınavda öğrencilere seviyelerine göre 4 seçenekli 100 soru yöneltilirken, sınav süresi olarak 120 dakika verilecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın www.meb.gov.tr internet sitesinden açıklanacak.

BURSLULUK SINAVI SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

2022 Bursluluk sınavı için sınav giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde erişime açıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Bursluluk sınavı sınav giriş belgeleri http://www.meb.gov.tr/sinavlar internet adresinden alınacak.

Öğrenciler, verilen bu adres üzerinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri ile giriş yaparak sınav giriş belgelerine ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

2022 BURSLULUK SINAVI SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınav tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapacaklardır. Dilekçeler, Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.