Eğitim - Kariyer Çocukların eğitimi için 2 bin kare

Çocukların eğitimi için 2 bin kare

Paylaş
Çocukların eğitimi için 2 bin kare

Seramik sanatçısı Mehveş Demiren 'Bir Kare Bin Çocuk'un hikayesini anlattı...

Seramik sanatçısı Mehveş Demiren, 38 yıl boyunca seramikten pano, duvar ve mobilyalar yaptı. Kişisel ve karma birçok sergisi de yurtiçinde ve yurtdışında önemli galerilerde yer aldı. Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdüren Mehveş Demiren, el emeğini toplumsal faydaya dönüştürmek için pandemi öncesinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) kapısını çalıyor. İnsanın belli bir yaştan sonra kendisi için çalışmaması gerektiğini söyleyen Demiren, “Bu ülkede yapmamız gereken çok şey var. Bunlardan en önemlisi de çocukların eğitimi. Onun için AÇEV ile çalışmak istedim ve birlikte proje yapma kararı aldık” diyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN BAĞIŞ

Demiren, böylece AÇEV’in ‘her çocuğun hayata eşit fırsatla başlaması’ hayaline ortak oluyor. ‘Bir Kare Bin Çocuk’ projesi de bu şekilde doğuyor. Demiren, proje kapsamında 2 bin parçalık seramik koleksiyonu üretiyor. Koleksiyonda 26 özgün geometrik motif, farklı renklerde çoğaltmalar yer alıyor. Satın alınan 500 TL değerindeki her bir kare, çocukların gelişimlerini desteklemek üzere bağışa dönüşüyor. Yapılan her bağış, birkarebincocuk.com web sitesinden takip edilebiliyor. Demiren, 2018’de yapmaya başladığı 2 bin seramik karoyu 1.5 yılda tamamlayarak, AÇEV’e teslim ediyor.

2 BİN KAROYU KENDİ ELİYLE YAPTI

Demiren, 2 bin karoyu tek tek elle yapıyor. Bunun için de bitmesi zaman alıyor. Karoların kendi emeğinin ürünü olmasını isteyen Demiren, “Karoların satışından elde edilen gelir, çocukların eğitimine katkı sağladığı zaman çok mutlu olacağım” ifadesini kullanıyor. Seramiği, bir çocuğun eğitim yolculuğuna benzeten Demiren, “Tıpkı yaşken şekil alan bir seramik gibi, yaşamın ilk 6 yılı da olağanüstü fırsatlarla örülü. Mahir ellerde yoğrulan şekilsiz hamurun aşama aşama seramiğe hayat verdiği gibi, öğrenmenin en yoğun olduğu bu yıllarda gelişimleri desteklenen çocuklar da mutlu ve başarılı bireylere dönüşüyor” diyor. 1 Nisan 2020’de yapılması planlanan projenin tanıtımı, pandemi dönemine denk gelince, geçen 6 Temmuz’da yapıldı. Bugüne kadar da 500’e yakın karo satıldı. Projenin parçası olmak isteyenler birkarebincocuk.com sitesinden bağış yapabilecek.

Haberin Devamı