Eğitim - Kariyer Diana Ödülü ile Türkiye’yi onurlandırdı

Diana Ödülü ile Türkiye’yi onurlandırdı

Paylaş
Diana Ödülü ile Türkiye’yi onurlandırdı

Dünyanın her yerinden kendi nesilleri için fark yaratan gençlere verilen Diana Ödülleri’nde, 2022 yılı kazananları belli oldu. Ödülün bu yılki kazananları arasında Liseli Gönüllüler’in kurucusu Derin Erçelebi de yer aldı. Erçelebi, Liseli Gönüllüler çatısı altında yaptığı çalışmalardan ötürü 2022 Diana Ödülü'ne layık görüldü.

Gençlerin sosyal eylemleri veya insani çalışmalarından dolayı alabileceği en prestijli ödüllerden olan Diana Ödülü’ne bu yıl layık görülen Derin Erçelebi, ödülünü düzenlenen törende aldı. Her zaman değişim yaratmak istediğini belirten Derin Erçelebi, bir sivil toplum kuruluşuna üye olmak için 18 ve üzeri yaş şartı arandığını öğrendiğinde kendisi bir adım attı ve Türkiye'nin lise düzeyindeki en büyük sivil toplum kuruluşu Liseli Gönüllüler’i kurdu. Erçelebi, yaşı ne olursa olsun sosyal sorumluluk projelerine katılabilecek, 17 sürdürülebilir kalkınma hedefine katkıda bulunabilecek ve değişim yaratabilecek 3500’den fazla öğrenciyi Liseli Gönüllüler çatısı altında bir araya getirdi.

Haberin Devamı


Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Derin Erçelebi, yükseköğrenimini Amerika Birleşik Devletleri’nde, Güney Kaliforniya (USC) Üniversitesi’nde sürdürüyor.


Diana Ödülleri, 9-25 yaşları arasındaki başarılı gençleri 25 yıldır kraliyetin prestijli ödülüyle onurlandırıyor. 29 ülkeden 180 gencin katıldığı organizasyon, kapsayıcılığı ile dikkat çekiyor. Prenses Diana'nın hayattaki misyonunu yansıtan ödüller; gönüllülük, bağış toplama, adaletsizlikle mücadele ve zorlu yaşam koşullarının üstesinden gelme konularında çaba gösteren gençlere büyük önem veriyor. Diana Ödülleri'ne, yaşadıkları dünyayı değiştirmek için eylemde bulunan gençler katılıyor.