Eğitim - Kariyer Diyarbakırlı Yaren'den büyük başarı

Diyarbakırlı Yaren'den büyük başarı

Paylaş
Diyarbakırlı Yaren'den büyük başarı

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim gören Yaren Yurt, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi’nden tam burslu kabul aldı. Büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Yaren Yurt, hedeflerini ve başarısını anlattı.

Diyarbakır’da yaşayan ve lise eğitimine Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nde devam eden 12’nci sınıf öğrencisi Yaren Yurt (18), Amerika’daki Harvard Üniversitesi ve Kanada’da bulunan British Columbia Üniversitesi’nden tam burslu kabul almanın heyecanını yaşıyor. Yaren Yurt, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır’dan Harvard’a tam burslu kabul alan 4’üncü öğrenci. 2021’de Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve geçen yıl Gül Karan Aça, Harvard’a tam burslu kabul almıştı. Annesi laborant babası kimyager olan Yaren, her yıl yüz binlerce adayın öğrenci olmak için başvurduğu Harvard’da okuyacak. Yaren, Bahçeşehir Koleji’nde de tam burslu eğitim alan bir öğrenci.

Haberin Devamı

‘EMEKLERİMİN KARŞILIĞINI ALDIM’

Diyarbakır’dan yeni bir başarı hikayesine imza atan Yaren, Harvard’ın sonuçlarını bir kafede arkadaşları ve danışman öğretmeni Cemil Yıldız ile bekledi, kabul aldığını öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı. Harvard’a tam burslu kabul aldığına uzun süre inanamadığını söyleyen Yaren, “Başta gerçek değilmiş gibi geldi. Hayal gibiydi. 5 sene boyunca üzerine çalıştığım bir şeydi, emeklerimin karşılığını almak çok güzel hissettirdi. Zorlu sürece değdi. Arkadaşlarımın, Cemil Hoca’nın, annem ve babamın yüzündeki gurur ve mutluluk paha biçilemezdi” dedi.

YARIŞMALARA KATILDI PROJELER YÜRÜTTÜ

5 yıldır yurtdışı eğitime hazırlandığını belirten Yaren, “Zorlu bir süreçti. Ama her anından keyif aldım. Arkadaşlarımla birçok yarışmaya katıldım, birlikte sosyal sorumluluk projeleri yürüttük. Okulun organizasyonlarında aktif olarak rol oynadım. AP ve SAT sınavlarına hazırlandım. Benim de içinde olduğum okulumuzun Team Wonder takımı, NASA tarafından düzenlenen girişimcilik ve inovasyon yarışması Conrad Challenge’da Orta Doğu’dan tek takım olarak dünyada ilk 5’e girdi. Dünyanın en parlak 100 öğrencisi seçilen okulumdan arkadaşlarım var, bu da beni çok heveslendirdi ve motivasyonumu yükseltti” diye konuştu.

Haberin Devamı

MÜLAKATTA 5 YILLIK BİRİKİMİNİ ANLATTI

Harvard mülakatında okulundaki 5 seneyi anlatan Yaren “Okulda, 5 sene boyunca arkadaşlarımla çok büyük değişimler yarattık. Birçok ilke imza attık ve bunun her birini arkadaşlarımla birlikte çalışarak başardık. Okulumuzu bir ev gibi hissettik ve kendimizden çok fazla şey kattık. Okulumuzdan da çok şey aldık. Harvard, okuluna kendini ait hisseden, oradan alabileceğini alırken kendinden de birçok şey veren öğrenciler arıyor diye düşünüyorum” dedi. Yaren; bu süreçte ailesi, danışman öğretmeni Cemil Yıldız ve okul yöneticilerinin çok büyük desteğini aldığını söyledi.

NÖROBİLİM YA DA EVRİMSEL BİYOLOJİ

Harvard’da nörobilim ya da evrimsel biyoloji okumak istediğini belirten Yaren, “Hangisini seçeceğime henüz karar vermedim. Harvard’a gidince kesinleşir diye düşünüyorum. Yüksek ihtimalle nörobilimi seçerim. Mezun olduktan sonra araştırmacı olarak üniversitede kalmak istiyorum. Farklı ülkeleri gezip, nörobilim ya da evrimsel biyoloji alanında çalışmalar yapmayı hedefliyorum” dedi. Yaren, yurtdışında eğitim planı yapan gençlere de şu öneriyi yaptı: “Her şeyden önce büyük düşünsünler ve büyük hayaller kursunlar. Yanınızda size inanan ve güvenen insanlar oldukça hayaller gerçekleşiyor.”

Haberin Devamı

HENÜZ 10 YAŞINDA, KODLAMADA DÜNYA 8’İNCİSİ

BİR ALKIŞ DA ECE ŞEN’E

TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ece Şen, ‘4. Uluslararası STEM Olimpiyatları’ kodlama kategorisinde dünya 8’incisi oldu. Ece’nin yeni hedefi, 10-16 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Hague kentinde düzenlenecek olan büyük finalde altın madalya kazanmak. Gelecekte yazılım mühendisliği eğitimi almak istediğini söyleyen Ece, kendi şirketini kurarak robotlar üzerine çalışmalar yapmayı hedefliyor.