Eğitim - Kariyer Dünyanın en iyi üniversiteleri

Dünyanın en iyi üniversiteleri

Paylaş
Dünyanın en iyi üniversiteleri

İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan ‘THE 2023 Dünya Sıralaması’ verileri açıklandı.

Listeye devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi de girdi. Her yıl düzenlenen THE sıralaması belirlenirken; eğitim ortamı, araştırma, bilimsel dergilerde yayınlanan makale sayıları başta olmak üzere birçok kriter ele alınıyor. Dünyada 1799 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, birincilik Oxford Üniversitesi’nin oldu. İkinci sırada Harvard, üçüncü sırada ise Cambridge Üniversitesi yer aldı.

Haberin Devamı

HEM DEVLET HEM VAKIF

Türkiye’den en iyi üniversiteler 401-500 arasında yer alan Çankaya Üniversitesi, Koç ve Sabancı üniversiteleri oldu. Listeye Orta doğu Teknik Üniversitesi, 501-600 arasından girdi. 601-800 arasında ise Türkiye’den üç üniversite var: Bahçeşehir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi. 801-1000 arasında Türkiye’den şu altı üniversite bulunuyor: Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi.

İLK 10’DA YER ALAN ÜNİVERSİTELER

1) Oxford Üniversitesi

2) Harvard Üniversitesi

3) Cambridge Üniversitesi

4) Stanford Üniversitesi

5) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

6) Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü

Haberin Devamı

7) Princeton Üniversitesi

8) Kaliforniya, Berkeley Üniversitesi

9) Yale Üniversitesi

10) Imperial College London