Eğitim - Kariyer KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? e-devlet KYK yurt başvuru sayfası!

KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? e-devlet KYK yurt başvuru sayfası!

Paylaş
KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? e-devlet KYK yurt başvuru sayfası!

e-devlet KYK yurt başvuru sayfası öğrencilerin erişimine açıldı. 2022 YKS tercih sonuçlarına göre bir yükseköğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler 22 Ağustos itibariyle kayıt işlemlerini yapmaya başlarken, KYK yurt başvurularına ilişkin açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? Yurt başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte e-devlet KYK yurt başvuru sayfası ve diğer ayrıntılar…

KYK yurt başvuruları ile ilgili haber Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bakan Kasapoğlu GSB yurtları ile ilgili basın açıklamasında 2022-2023 KYK yurt başvurularının başladığını ve öğrencilerin başvurularını e-devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. İşte KYK yurt başvurusu yapmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar…

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu GSB yurtları ile ilgili basın açıklamasında 2022-2023 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu açıklamasında başvuruların Pazar akşamına kadar e-devlet üzerinden yapabileceklerini belirtirken, başvuruların hiçbir şekilde insan eli değmeden tamamen otomatik şekilde değerlendirileceğini kaydetti.

Öğrenciler yurt ve başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde yapabiliyor. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınıyor. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendiriyor. Değerlendirme yapılırken öğrencinin Gelir, başarı ve sosyal durumları göz önüne alınıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET KYK YURT BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

2022-2023 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022-2023 eğitim öğretim dönemi KYK yurt depozito ve yurt ücretleri aşağıdaki gibidir:

Yurt Tipi                     Depozito Ücreti     KYK Yurt Ücreti

1.Tip KYK Yurtları      683 TL                     500 TL

2. Tip KYK Yurtları     752 TL                     550 TL

3. Tip KYK Yurtları     820 TL                     600 TL

4. Tip KYK Yurtları     888 TL                     650 TL

5. Tip KYK Yurtları     957 TL                     700 TL

6. Tip Kıbrıs KYK Yurtlar 1093 TL              800 TL