Eğitim - Kariyer E-YDS nedir? E-YDS ile YDS farkları nelerdir?

E-YDS nedir? E-YDS ile YDS farkları nelerdir?

Paylaş
E-YDS nedir? E-YDS ile YDS farkları nelerdir?

YDS'nin elektronik versiyonu olarak e YDS öne çıkmaktadır. Daha doğrusu bilgisayar ortamında yapılan dil sınavı olarak ele alınabilir. E-Yds Nedir? E-Yds İle Yds farkları nelerdir? E YDS ile YDS arasında öne çıkan bilgiler hakkında merak edilenleri derledik.

Lisansüstü eğitime başlamak, kamu personelinde dil tazminatı almak ve benzeri durumlar için e-yds sınavına girilir. Bu durum bilgisayar ortamına taşındığı zaman yazılı olarak bir sınav şeklinde ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

E-YDS Nedir?

E YDS'nin olduğunu anlamak için öncelikle YDS sınavını ele almak gerekir. Bu kapsamda memurluk üzerinden dil tazminatı almak, lisans eğitimi almak, lisansüstü eğitim ya da akademik kadrolara girmek için YDS sınavına girilmektedir. Bu bir dil sınavıdır.

Genel olarak yazılı şekilde yapılan bir dil sınavı olduğunu söylemek mümkün. Ancak söz konusu e YDS olduğu zaman, bunun bir Bilgisayar ortamında yapılan yazılı sınavı olduğunu ifade etmek gerekir. Kısaca YDS'nin elektronik versiyonunda oluşturulan bir sınavı olduğunu söylemek mümkün. Kişiler Kendini özgür sebeplerden dolayı Bilgisayar ortamında YDS sınavına girer.

E-YDS İle YDS Farkları Nelerdir?

Bazı farkları olması ile beraber Aslında bakılırsa e YDS ve YDS sınavları aynı amaç altında ön plana çıkar.

Haberin Devamı

- Bu kapsamda YDS Sınavı gerçek zamanlı mekanlarda yapılan yazılı bir dil sınavıdır. E YDS ise Bilgisayar ortamında ÖSYM’nin geliştirmiş olduğu yazılım kapsamında yapılır.

- Genelde YDS yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki defa yapılır. Ancak söz konusu Bilgisayar ortamında e YDS olduğu zaman, bunun yılı içerisinde her dönem yapılabileceğini söylemek mümkün.

- YDS ülkenin dört bir tarafında yapılan yazılı bir dil sınavıdır. Ancak e YDS Ankara ve İstanbul ile beraber İzmir gibi Büyük şehirlerde şu an için gerçekleştirilmektedir.

- YDS sınavında kontenjan sınırı bulunmazken, e-yds sınavı ise belli bir kontenjana sahiptir.

- E yds sınavının ücreti normal YDS sınavından daha fazladır.

- YDS sınavının sonuçları 20 gün içerisinde açıklanmış olur. Ancak söz konusu e YDS olduğu zaman bunun aynı gün açıklandığını söylemek mümkün.

Bu şekilde öne çıkan birçok değişik farklılığı ile beraber e-yds sınavı bilgisayar ortamında gerçekleşmektedir.

E YDS İle YDS Arasındaki Benzerlikler Nelerdir?

Farklılık olmasıyla beraber aynı zamanda bu iki sınav içerisinde benzerlikler bulunur. Bu doğrultuda her iki sınav da ÖSYM tarafından gerçekleştirilir. Konu başlıkları aynıdır ve her ikisi de toplamda 80 sorudan oluşur. Sınavların geçerlilik süresi aynıdır ve her yerde kullanım hakkı verilir.

Haberin Devamı