Eğitim - Kariyer 'Eğitim 4.0 sürecinde yeni yol haritası

'Eğitim 4.0 sürecinde yeni yol haritası

Paylaş
'Eğitim 4.0 sürecinde yeni yol haritası

Kültür Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, okullara yol göstermesi için Eğitim 4.0 dönüşümüne ilişkin ‘edu4ware’ testini geliştirdi

Sanayi 4.0, sanayinin dijitalleşmesi ve yüksek teknolojiyle donatılması anlamına geliyor. Bu yeni dönem eğitimin dönüşümünü de zorunlu kılıyor. Sanayi 4.0’ın ardından Eğitim 4.0’ın sesini çok hızlı duymaya başladık. Eğitim 4.0 Sanayi 4.0 sürecinde ihtiyaç duyulacak insan gücünün yetiştirilmesine yönelik programları içeren yeni bir sistem.

Dört yetkinlik alanı

Hardware, Software, Netware ve Wetware alanlarını tespit eden ve bunu ‘4ware’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Sinan Alçın kendi kurduğu 4Ware Ar-Ge Yazılım Danışmanlık şirketi ile tüm okullar için edu4ware testini ücretsiz yapıyor. edu4ware yaklaşımında Eğitim 4.0’a dönüşümün 4 alanda dengeli gelişimi hedefleniyor. Eğitim 4.0’ın bu alanları besleyecek biçimde yükselmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Alçın “Hardware, kurumların Sanayi 4.0 sürecinde sahip olmaları gereken üretim sistemleridir. Software’nin yazılımın da buna uyumlu olması gerekiyor. Netware ilişkiselliği ve bağlantılılık unsurlarını tanımlıyor. Wetware ise, beyin gücünü tanımlamak için kullanılıyor” dedi. Alçın, edu4ware ile hayata dokunan, geleceğin ekonomisinde kendine yer bulabilen, dünya insanı olmuş çocukların yetiştirilmesi konusunda okullara yol göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Dönüşüm insandan başlayacak

Sanayi 4.0 sürecinin olmazsa olmazının insan olduğunu söyleyen Alçın, dönüşümün insandan başlayacağını vurguladı. edu4ware testini k12 ve üniversite versiyonlarını uygulamaya başladıklarını kaydeden Alçın, çalışanın buna uygun bir altyapıya sahip olması ve bunun da Eğitim 4.0 ile olacağını söyledi. Prof. Dr. Alçın geleceğin mesleğinde öne çıkacak adayların çoklu yetenek taşıması gerektiğine dikkat çekti.


İLK UYGULAMA KÜLTÜR KOLEJİ'NE


‘edu4ware’ testini ilk Kültür Koleji’ne uyguladıklarını kaydeden Alçın, okulun Eğitim 4.0’ı verebilecek kapasite olup olmadığı ve eksik kalan yönlerinin tespiti için testin önemli olduğunu söyledi. Test sonucuna göre okula yol haritası çıkardığını belirten Alçın, okula neleri yapması gerektiği konusunda önerilerde bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı