Eğitim - Kariyer Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Paylaş
Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Ek tercihler için binlerce adayın gözü ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. 15 Ağustos Pazartesi günü açıklanana YKS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adaylar ek tercihler ile bir üniversiteye kayıt yaptırma hakkını elde edebiliyor. Peki, ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

YKS 2. ek tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından adaylar hangi üniversite ve hangi bölümlerde boş kontenjan olduğunu görebilecek böylelikle yerleşebileceği yükseköğrenim programlarını tercih edebilecek. Uzun süren YKS sürecinin son dönemeci olan ek tercihlerin açıklanmasının ardından da adaylar yerleştikleri üniversitelere kayıt yaptıracak…

Haberin Devamı

2022 YKS 2. EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2022 YKS 2. ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ek tercih kılavuzunun yayınlanabilmesi için öncelikle yerleştirme sonuçları ve üniversite kayıtlarının ardından üniversitelerde boş kalan kontenjanların belli olması gerekiyor.

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ek tercihlerin ne zaman başlayacağına dair henüz net bir tarih bilgisi bulunmuyor. Ek tercihlerin başlayabilmesi için öncelikle üniversite kayıt tarihlerinin sona ermesi gerekiyor.

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmadığı için boş kalan kontenjanlar, ancak bu sürecin ardından tespit edilebilecek.

Üniversite kayıtları ise 22 Ağustos tarihinde başladı. Adaylar 24 Ağustos’a kadar online kayıtlarını gerçekleştirirken, yüz yüze kayıtlar 26 Ağustos’ta son bulacak.

Haberin Devamı

Bu sürenin ardından kayıt yapılmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar tespit edilecek.

Diğer yandan YÖK tarafından yapılan açıklamada 2 milyon 900 bin aday arasından açık öğretimler hariç 850 bin adayın yerleştiğini duyurmuştu.

Yerleştirme sonuçları sonrası boş kalan ve kayıt yapılamaması nedeniyle boş kalan kontenjanların tespitinin ardından ek tercihlerin başlaması bekleniyor.