Eğitim - Kariyer En düşük kaç puanla tercih yapılabilir? Bu yıl herkes tercih yapabilecek mi? YKS barajı var mı yok mu?

En düşük kaç puanla tercih yapılabilir? Bu yıl herkes tercih yapabilecek mi? YKS barajı var mı yok mu?

Paylaş
En düşük kaç puanla tercih yapılabilir? Bu yıl herkes tercih yapabilecek mi? YKS barajı var mı yok mu?

YKS sonuçları 19 Temmuz Pazartesi günü itibariyle açıklandı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre tüm adayların katılmasının zorunlu olduğu TYT sınavına bu yıl 3 milyon 234 bin 409 aday başvuruda bulunmuştu. Rekor seviyede gerçekleşen katılımda her yaştan aday yer alırken, pek çok kişinin aklında ‘En düşük kaç puanla tercih yapılabilir?’ ‘Bu yıl herkes tercih yapabilecek mi?’ ‘YKS barajı var mı yok mu?’ gibi sorular yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda YKS sınavına katılan adayların tercih yapabilmesi için TYT’den en az 140, AYT’den ise en az 170 puan alması gerekiyordu. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla adayları tercih heyecanı sararken, süreç 27 Temmuz itibariyle başlayacak. Peki, en düşük kaç puanla tercih yapılabilir? Bu yıl herkes tercih yapabilecek mi? YKS barajı var mı yok mu? İşte detaylar…

Haberin Devamı

YKS BARAJI VAR MI YOK MU?

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada "2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

BU YIL HERKES TERCİH YAPABİLECEK Mİ?

YKS baraj puanının kaldırılmasıyla herkesin tercihte bulunabilmesinin yolu açılmış oldu. Yani 2022 YKS sınavına katılım sağlayan herkes puanına göre tercihte bulunabilecek.

EN DÜŞÜK KAÇ PUANLA TERCİH YAPILABİLİR?

En düşük kaç puanla tercih yapılabileceğine dair en doğru cevap tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla ortaya çıkacak. Zira 2022 tercih kılavuzunda üniversitelerin ve meslek yüksek okullarının taban ve tavan puanları yer alacak. Adaylar YKS sınavından elde ettikleri puanlara bakarak hangi fakülte ve bölümleri tercih edebileceklerini görecekler.

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ EN ZAMAN BAŞLAYACAK? 

ÖSYM Başkanı Aygün’ün açıklamasına göre 2022 YKS tercihleri 27 Temmuz 2022 tarihi itibariyle başlayacak.

Adaylar tercihlerini 27 Temmuz ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapabilecekler.