Eğitim - Kariyer En iyi öğrencilere en iyi akademik kadro

En iyi öğrencilere en iyi akademik kadro

Paylaş
En iyi öğrencilere en iyi akademik kadro

Türkiye’nin en başarılı yükseköğretim kurumlarından Boğaziçi, akademik kadrosunu dünyanın sayılı üniversitelerinden akademisyenlerle güçlendiriyor. 2023-YKS’de ilk 100’e giren 68 öğrencinin tercih ettiği Boğaziçi’ne, son 2 yılda dünyanın en iyi üniversitelerinde yetişmiş 90 yeni akademisyen katıldı.

‘Avrupa’nın en iyileri’ listesinde yer alan Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosunu McGill, Cambridge, Harvard, Columbia, Northwestern, King’s College, ETH Zürich, Imperial gibi dünyanın önemli üniversitelerinden doktora derecesine sahip akademisyenlerle güçlendiriyor. Hukuktan mühendisliğe, siyasetten ekonomiye, fen bilimlerinden sosyal bilimlere, eğitim bilimlerinden veri bilimi ve yapay zekâya kadar çeşitli alanlarda uzmanlaşmış akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veriyor. Yeni öğretim üyelerinin akademik kadroya güç katacağını belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bu birikimin Boğaziçi’nin dünyadaki sıralamasını daha da yukarıya taşıyacağını söyledi. Rektör İnci, göreve başladığı zamandan (21 Ağustos 2021) bu yana dünyanın en iyi üniversitelerinde yetişmiş, farklı branşlardan 90’a yakın yeni akademisyenin Boğaziçi’ne katıldığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Geçen yıl 3 milyon başvurunun yapıldığı 2023-YKS’de (Yükseköretim Kurumları Sınavı) ilk 100’e giren 68 öğrencinin Boğaziçi’ni tercih ettiğini söyleyen Rektör İnci, “Birbirinden yetenekli öğrencilerimize değer katmak adına üniversitemizin akademik kadrosunu, dünyada kendi alanlarında başarılı olmuş akademisyenlerle daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Aramıza katılan akademisyenlerin üniversitemize kabul kriterlerini senatomuzda yükselttik. Boğaziçi Üniversitesi’ni sadece bilimin, teknolojinin ve yeniliklerin konuşulacağı, dünyanın öncü eğitim merkezlerinden biri haline getireceğiz. Lisans eğitiminde sahip olduğumuz dünya çapındaki prestijimizi, lisansüstü eğitim de elde edeceğiz” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni bölümler ve araştırma enstitüleri açacaklarını aktaran Rektör İnci; araştırmacı, master ve doktora öğrencilerin sayısı ile bilimsel projelerin sayısını artırarak hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

YÖK BURSLARINA ZAM

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burslarda üst sınırdan artış yaptı. Buna göre 100/2000 Doktora Bursu, bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 TL’den 12 bin TL’ye, çalışan öğrenciler için 2 bin 500 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildi. Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen YÖK Lisans Destek Bursu 1.875 TL’den 3 bin TL’ye, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarıldı.

MUHTAR KENT’TEN MEZUNU OLDUĞU OKULA STEM LABORATUVARI

Uzun yıllar Coca Cola’nın yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luğunu yaptıktan sonra 2019’da görevinden ayrılan Muhtar Kent, Türkiye’de gençlerin eğitimini desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Muhtar Kent, 1971’de mezun olduğu Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC), STEM Laboratuvarı’nın kurulmasına katkıda bulundu. 150 yıllık geçmişe sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Türkiye’nin köklü okullarından TAC’de; Muhtar Kent STEM Laboratuvarı açıldı. TAC’nin kampüsündeki tarihi Misak-ı Millî binasında hizmete giren STEM Laboratuvarı’nda; ahşap ötölyesi, FAB Lab&Precious Plastics Merkezi, kayıt stüdyosu, müzik prova odası, sanal gerçeklik stüdyosu ve derslikler bulunuyor. Laboratuvarın açılış törenine katılan Muhtar Kent, “STEM Laboratuvarımız, öğrencilerimizin bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlardaki yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak. Genç zekâlara güveniyor ve onlara destek olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı