Eğitim - Kariyer Geri sayım başladı! İşte YKS oturum tarihleri ve saatleri...

Geri sayım başladı! İşte YKS oturum tarihleri ve saatleri...

Paylaş
Geri sayım başladı! İşte YKS oturum tarihleri ve saatleri...

YKS sınavları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Üniversite eğitimi almak isteyen adaylar, sınav başvurularını tamamladılar ve bu hafta sonu gerçekleşecek olan YKS oturumlarını bekliyorlar. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan sınav giriş belgeleri ile adaylar sınav yerlerini öğrenebiliyorlar. YKS; TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek. YKS oturum tarihleri ve saatleri...

Doğan Koç - Posta.com.tr Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sınavı üç oturumda gerçekleşecek. 17 Haziran ve 18 Haziran tarihinde yapılacak olan YKS için  geri sayılırken adayların gündeminde TYT, AYT ve YDT oturumlarının saatleri bulunuyor. Peki YKS oturumları saat kaçta başlayacak ve bitecek?

Haberin Devamı

YKS'DE İLK OTURUM TYT İLE BAŞLAYACAK!

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, 17 Haziran günü saat 10.15'te başlayacak ve sınav 165 dakika sürecek.

YKS 2.VE 3.OTURUM TARİHLERİ İLE SAATLERİ

TYT'den sona AYT ve YDT oturumları yapılacak. YKS'nin 2.tırumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 18 Haziran günü 10.15'te başlayacak ve sınav süresi ise 180 dakika olacak. 3. oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT), 18 Haziran tarihinde saat 15.45'te başlayacak. YDT sınav süresi ise 120 dakikadır.

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı. YKS giriş belgeleri, "https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2F%C3%96SS%2F2023%2F1%2FGirisBelgesi" adresinden çevrim içi olarak alınabiliyor.

Haberin Devamı