Eğitim - Kariyer Halis Aygün kimdir, kaç yaşında ve nereli? Görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kaç yıldır ÖSYM başkanıydı?

Halis Aygün kimdir, kaç yaşında ve nereli? Görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kaç yıldır ÖSYM başkanıydı?

Paylaş
Halis Aygün kimdir, kaç yaşında ve nereli? Görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kaç yıldır ÖSYM başkanıydı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile görevden alındı. Haberin ardından ‘Halis Aygün kimdir, kaç yaşında ve nereli?’ ve ‘Kaç yıldır ÖSYM başkanıydı?’ tarzında sorular pek çok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasının ardından Aygün hakkında araştırmalar da hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve getirilen Halis Aygün, 2 Ağustos gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile görevden alındı…

Haberin Devamı

PROF. DR. HALİS AYGÜN KİMDİR?

Halis Aygün, 1968 yılında Giresun’da dünyaya geldi. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamlayan Halis Aygün, doktorasını 1997 yılında London City University'de yaptı.

1989-1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. HALİS AYGÜN KAÇ YILDIR GÖREVDEYDİ?

Prof. Dr. Halis Aygün 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı olarak göreve getirilmişti ve 4 yıldır aralıksız görevini sürdürmekteydi.

Haberin Devamı