Eğitim - Kariyer İşte YKS birincisi! Hem TYT’de hem de yabancı dil sınavında full çekti

İşte YKS birincisi! Hem TYT’de hem de yabancı dil sınavında full çekti

Paylaş
İşte YKS birincisi! Hem TYT’de hem de yabancı dil sınavında full çekti

Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilen sınavın ardından gözlerin çevrildiği 2022 YKS sonuçları bugün ÖSYM sonuç sayfası üzerinden açıklandı. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil sınavından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Dilovası ilçesinde özel bir lisede kimya alanında okuyan Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil sınavlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Genç kız, aldığı puanla hem ailesini hem de Kocaeli’de yaşayan vatandaşları gururlandırdı.

Haberin Devamı

Babası ve annesi doktor olan Zeynep Dila, sınav sonuçlarını Darıca'daki evinde öğrendi. 9'uncu sınıftan bu yana düzenli olarak ders çalıştığını belirten Zeynep Dila, başarısında hem öğretmenlerinin hem de ailesinin büyük payı olduğunu söyledi.

Hem TYT’de hem de yabancı dil sınavında full çekti Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilen sınavın ardından gözlerin çevrildiği 2022 YKS sonuçları bugün ÖSYM sonuç sayfası üzerinden açıklandı. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil sınavından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

'SÜREKLİ TEKRAR YAPTIM'

Sürekli ders tekrarı yaptığını anlatan Zeynep Dila Kuyucu, "Böylece 12'nci sınıfa geldiğimde, çok fazla şey biriktirmiş olmuştu. Bu şekilde, TYT'ye geldiğimde yüzde 90'nını halletmiştim. 10'uncu sınıfta ise her hafta ya da 2 hafta da bir TYT denemesi çözdüm ve 11'inci sınfta tekrar etmeye devam ettim. Böylelikle 12'nci sınıfta sabahlamaya gerek kalmadan, düzenli bir şekilde sınav sürecini yönetmiş oldum" dedi.

'İNTERNETİ VERİMLİ KULLANIN'

Haberin Devamı

Son sınıfta tüm konuların yavaş yavaş ve en baştan tekrar edilmeye başlanılmasının doğru olacağını söyleyen Kuyucu, "Bu şekilde eksikleriniz belirlenecektir. Daha sonra birkaç saat, bu eksiklerin üzerinde çalışılması lazım. Zorlandığınız bir konunun başına oturmak zor biliyorum. Fakat bu size ne kadar zor geliyorsa gelsin, birazcık gayretle, sabırla, çabayla yapamayacağınız bir şey yok. Arkadaşlarınızdan ve öğretmenlerinizden yardım alın. İnterneti çok verimli bir şekilde kullanmaya gayret edin. Böylelikle eksiklerinizi tamamlayıp sınava girin" diye konuştu.

'HEPSİNİN BENDE EMEĞİ ÇOK AYRI'

Bilgisayar mühendisliği okumak istediğini belirterek öğretmenlerine de teşekkür eden Kuyucu, "Allah rahmet eylesin. Şarık Tara başta olmak üzere müdürümüz, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız dahil olmak üzere hepsinin bende emeği çok ayrı. Enka'nın imkanları sayesinde, 4 sene boyunca fedakarlıkları ve bilgileriyle yol gösteren öğretmenlerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Tüm aile üyelerimin de katkısı çok büyük. Annem ve babam 18 sene boyunca tüm fedakarlıkları ve destekleriyle hep yanımda oldular" ifadelerini kullandı.

'DERS ÇALIŞ HİÇ DEMEDİK'

Mehmet Kuyucu ise kızının başarısından büyük gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Zeynep, öğrenim hayatı boyunca bizi hiç üzmedi. Derslerine düzenli bir şekilde çalıştı. Hiçbir zaman kendisine 'Kızım ders çalış' diye bir cümle kullanmadık. Kendisinden hiç incinmedik. Allah, yolunu açık etsin diyorum." Sınav psikolojisinin çok zor olduğunu aktaran Kuyucu, çocukların ciddi bir baskı gördüğünü hatırlatarak ebeveynlere "Çocuklarınızın yanında olun" çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

“İLÇEMİZ VE İLİMİZİN GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitimde yükselen şehir Dilovası, üniversite sınav sonuçlarında da başarısını göstermeye başladı. Dilovası’nda özel bir lisede kimya alanı öğrencimiz Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve İngilizce dil alanlarında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olması dolayısıyla ilçemiz ve ilimizin gurur kaynağı olmuştur. Lisemizin idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Dilovası Kaymakamımız Metin Kubilay koordinesinde ve Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’in de büyük destek ve katkılarıyla başlatılan eğitim seferberliği, okuma seferberliği, eğitim yatırımları ve proje okullarımızla çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlayabilmenin sorumluluğuyla ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Ülkemize daha nice başarılar kazandırması temennisiyle tekrar büyük başarısı dolayısıyla Zeynep Dila Kuyucu kızımızı ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının hayatı boyunca devam etmesinin diliyorum. Yolu ve bahtı açık olsun” dedi.

Haberin Devamı