Eğitim - Kariyer İbrahim öğretmenin ardından...

İbrahim öğretmenin ardından...

Paylaş
İbrahim öğretmenin ardından...

İstanbul Eyüpsultan’da 74 yaşındaki lise müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki eski öğrencisi Y.K. tarafından katledilmesi, Türkiye’yi derinden sarstı.

1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Haberin Devamı

İstanbul Eyüpsultan’da 74 yaşındaki lise müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki eski öğrencisi Y.K. tarafından katledilmesi, Türkiye’yi derinden sarstı. 43 yıl boyunca devlet okullarında sınıf öğretmeni ve müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan, 65 yaşında emekli olduktan sonra bile mesleğini ve öğrencilerini bırakmadı. Özel okulda çalışmaya devam eden İbrahim öğretmen, meslektaşları ve öğrencileri tarafından sevilen saygın bir eğitimciydi. İbrahim öğretmenin katledilmesine, toplumun her kesiminden büyük tepki yağdı. Türkiye genelinde eğitim sendikalarına üye öğretmenler, İbrahim Oktugan için dün 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Öğretmenler, olayı protesto ederek, “Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz!” dediler.

Haberin Devamı

ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu tür şiddet olaylarının karşısında olmaya devam edeceklerini ve suçluların gerekli cezayı alması için Bakanlık olarak takipçisi olacaklarını belirterek, “Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında, öğretmenlere yönelik şiddet içeren olaylarda verilecek cezanın yüzde 50 oranında artırımlı verilmesini istedik. Kanun metninde, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarının da görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılmalarını teklif ettik. Öğretmenlerimize yönelik hiçbir baskı ve şiddeti kabul etmiyoruz. Bu tür saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz” açıklaması yaptı.

PDR VE GÜVENLİK SORUNU

İbrahim öğretmenin katledilmesi, okullardaki psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) dersinin ve rehberlik öğretmenlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Okullarda 1 saat olarak okutulan rehberlik dersi mutlaka artırılmalı. Aynı şekilde rehberlik öğretmeni sayısı da artmalı, Türkiye’de okullarda ortalama 500 öğrenciye 1 PDR öğretmeni düşüyor. Özellikle disiplin olaylarında PDR öğretmeninin önemi yadsınamaz. Bir diğer konu da güvenlik sorunu. Silahlı ya da bıçaklı bir öğrenci hele de uzaklaştırılan birinin, okula bu kadar rahat girmemesi gerekiyor. İbrahim öğretmenin katledildiği okulda, güvenlik biriminin olmaması ve girişteki personelin hiçbir yetkinliğinin bulunmaması ciddi bir sorun. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecin takipçi olması ve somut adımlar atması çok önemli.

Haberin Devamı

 

Tarık Kaan Alkan’ın, 6’ncı albümü, bu ay sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

‘PİYANO YILDIZI’NIN BÜYÜK BAŞARISI

ÇEV Sanat’ın 17 yaşındaki piyano sanatçısı Tarık Kaan Alkan, dünyanın en önemli sanat okullarından Amerika’daki The Juilliard School’un piyano bölümüne tam eğitim bursuyla kabul edildi. 11 yaşında piyanoda ‘Parlayan Yıldız’ seçilen Tarık Kaan, gelecek vadeden genç sanatçılar arasında gösteriliyor.

KONSERVATUVARA 8 YAŞINDA BAŞLADI

Piyano eğitimine 4 yaşında annesiyle başlayan Tarık Kaan Alkan, 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. 2018 yılında ise ÇEV Sanat’ın QNB Finansbank’ın işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Genç Yetenekler’ projesine dahil olarak, Belçika’da Musica Mundi School’da müzik eğitimine başladı. Bir yıl sonra da Amerika’da düzenlenen en prestijli müzik yarışmaları arasında yer alan ‘Golden Classical Music Awards International Competition’da 1’incilik ödülünü kazandı. Ödülünü almak üzere New York’daki dünyanın en ünlü konser salonlarından Carnegie Hall’da performans sergileyen Tarık Kaan, 2021’den beri Belçika’da birçok solo ve oda müziği konseri veriyor.

Haberin Devamı

SINAVLARDA ÜSTÜN YETENEĞİNİ GÖSTERDİ

Ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada 1’incilikleri bulunan Tarık Kaan’ın son başarısı da en prestijli sanat okulları arasında bulunan Julliard School’a tam burslu kabul edilmesi oldu. Ünlü piyano hocalarının jüri üyeliğinde gerçekleşen sınavlarda üstün başarı gösteren Tarık Kaan, 2024-2025 akademik yılından itibaren piyano eğitimine The Juilliard School’da devam edecek. 1905’ten bu yana faaliyet gösteren Julliard School, üstün yetenekli sanatçıların en üst düzeyde müzikal eğitim almalarını sağlıyor. 50’nin üzerinde ülkeden 800’den fazla öğrencisi bulunan The Juilliard School, dünyaca ünlü 5 performans salonunda genç sanatçılarına yılda 700 performans sergileme olanağı tanıyor.

Haberin Devamı