Eğitim - Kariyer İlkokullarda ara tatil ne zaman, bu hafta mı? Ara tatil kaç gün? Ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

İlkokullarda ara tatil ne zaman, bu hafta mı? Ara tatil kaç gün? Ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

Paylaş
İlkokullarda ara tatil ne zaman, bu hafta mı? Ara tatil kaç gün? Ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

İlkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil heyecanı yaşanıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili kasım ayında ikinci ara tatil ise nisan ayında yapılacaktı. Peki, İlkokullarda ara tatil ne zaman, bu hafta mı? Ara tatil kaç gün? Ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? İşte ayrıntılar…

Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ara tatil ile dinlenme fırsatı bulacak. Kimi aileler tatil için plan yaparken, hafta sonu tatilleri ile öğrenciler için tatilin süresi 9 güne uzuyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre ara tatil tarihleri ve tüm tatillere dair detaylar…

Haberin Devamı

İLKOKULLARDA ARA TATİL NE ZAMAN, BU HAFTA MI?

MEB tarafından yayımlanan 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre ata tatil 14 Kasım’da başlıyor…

ARA TATİL KAÇ GÜN? NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili olan Kasım ara tatili 14-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 11 Kasım Cuma günü son ders bitiminde hafta sonu tatiline giren öğrenciler, 21 Kasım Pazartesi günü yeniden ders başı yapacaklar. Böylelikle resmi olarak 5 gün olan ara tatil, hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle 9 güne uzamış olacak.

2023 ŞUBAT TATİLİ NE ZAMAN?

12 Eylül’de başlayan birinci dönem şubat tatili olarak da bilinen sömestr tatili ile sona erecek. MEB takvimine göre şubat tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

21 Ocak Cuma günü ders bitiminde hafta sonu tatiline çıkan öğrenciler için ders zili 6 Şubat Pazartesi günü çalacak.

Haberin Devamı

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Sömestre tatilinin sona ermesinin ardından derslerine tam hız devam eden milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi son ara tatilini ise Nisan ayında yapacak. İkinci ara tatil tarihleri 17-20 Nisan arası olarak bildirilirken 2023 Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihlerde de okullar tatil olacak. Okullar son olarak 24 Nisan Pazartesi günü açılacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Sömestre tatilinin sona ermesiyle 6 Şubat Pazartesi günü başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 16 Haziran Cuma günü sona erecek ve okullarda eğitim gören öğrenciler karnelerini alacak.