Eğitim - Kariyer İş Sanat’tan dinamik başlangıç

İş Sanat’tan dinamik başlangıç

Paylaş
İş Sanat’tan dinamik başlangıç

İş Sanat, 18’inci sezonunun açılış konserinde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı (CSO) ve üç yıldız solisti ağırlayacak

Norveçli soprano Mari Eriksmoen ile birlikte İş Sanat’ın genç sanatçıları Umut Sağlam (çello) ve Yiğit Karataş (keman) Norveçli şef Eivind Gullberg Jensen’in batonu altında müzik ziyafeti sunacak. Konserin genç solistleri Umut Sağlam ve Yiğit Karataş, uluslararası birçok yarışmada ödül alan müzisyenler olarak dikkat çekiyor.

Çok özel bir konser

Umut Sağlam, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başladığı viyolonsel eğitimini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda sürdürdü. Sağlam, 2016 yılından bu yana çalışmalarına Barenboim-Said Akademie’de Cladius Popp ile devam ediyor. Bu konserin kendisi için özel olduğunu söyleyen Sağlam, “CSO ile aynı sahneyi paylaşacak ve J. Brahms İkili Konçerto’yu seslendirecek olmak heyecan verici” dedi.

CSO ile sezon açılışı

Yiğit Karataş da keman eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı. Ardından tam burslu olarak kabul edildiği Manhattan School of Music’te devam etti. Karataş, İş Sanat’ta CSO ile sezon açılışı yapacakları için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Konser, 3 Kasım Cuma akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı