Eğitim - Kariyer İstanbul Teknik Üniversitesi'ne Londra'dan tasarım ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne Londra'dan tasarım ödülü

Paylaş
İstanbul Teknik Üniversitesi'ne Londra'dan tasarım ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra’d, Westminster Üniversitesi Dijital Fabrikasyon Birimi’nin düzenlediği Uluslararası Tasarım Festivali’nden (FabFest 2017) ikincilik ödülüyle döndü

Londra’da, Westminster Üniversitesi Dijital Fabrikasyon biriminin geleneksel Uluslararası Tasarım Festivali’ne Türkiye, ABD, Çin, İspanya, İtalya, Hong Kong, Romanya, Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hindistan, Danimarka ve Kıbrıs’tan 30’dan fazla üniversite katıldı. Teması ‘Pop- up City’ olan festivalde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Big Crunch (Büyük Çatırtı) projesi ikincilik ödülüne değer görüldü.

KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR ORGANİZMA

Doç. Dr. Leman Figen Gül’ün danışmanlığında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden takım kaptanlığını Süheyla Müge Halıcı’nın üstlendiği Aycan Yılmaz, Çağlan Çelebi, İnanç Şencan, Ömer Can Bakan’dan oluşan ekibin projesi, büyük bir felaket sonrası yok olan bir şehirde neredeyse küllerinden doğan bir organizma fikrinden yola çıkıyor ve büyüyen, duruma göre biçim değiştirebilen ve dönüşen bir durumu temsil ediyor.

Haberin Devamı