Eğitim - Kariyer İTÜ 250’nci yaşını kutlayacak

İTÜ 250’nci yaşını kutlayacak

Paylaş
İTÜ 250’nci yaşını kutlayacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2023’te 250’nci yaşını çeşitli etkinliklerle kutlayacak. ‘250. Yıl Etkinlikleri’ olarak planlanan faaliyetlerle ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu bilgi verdi.

  • İTÜ Belgeseller dizisi, 250. Yıl Etkinlikleri arasında çok önemli bir yerde duruyor. Bir ana belgeselle birlikte 12 tane tematik belgeselden oluşan İTÜ Belgeselleri serimiz ile üniversitemizin tarihini, köklü geçmişini, bugününü ve ülkemize katkılarını anlatacağımız gibi, aynı zamanda eğitimde, Ar-Ge’deki gücünü ve gelecek vizyonunu da ortaya koymayı hedefliyoruz.
  • İTÜ matbaalarından yayımlanmış 4 bin 157 kitabın yüksek çözünürlüklü olarak taranması ve dijitalleştirilme çalışmasını bitti. Bu eserlere İTÜ Kütüphanesi dijital arşivi üzerinden ulaşabilmek mümkün.
  • İTÜ’nün önemli geleneklerinden biri olan yayıncılığı yeniden ayağa kaldırmak üzere çeşitli adımlar attık. Yayınevimizden şimdiden yedi tane yeni bilimsel eser yayımlandı.
  • Bir diğer önemli projemiz de Mezun Arşivi projesidir. Tüm mezunlarımızın bilgilerinin dijital ortama aktarılması çalışması devam ediyor.
  • ‘250. Yılda 250 Bin Fidan’ kampanyamız kapsamında 81 ilimizde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. m Birçok spor etkinliği düzenledik ve önümüzdeki yıl bu etkinlikler 10 farklı branşta devam edecek.

‘İLK’LERİN OKULU

Haberin Devamı

Dünyanın en eski teknik üniversitelerinden olan İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773’te Mühendishane-i Bahr-i Hümayun adıyla 3. Mustafa Dönemi’nde kuruldu. İstanbul’da 5 ayrı kampüste, 13 fakültede, 1 Konservatuvar, 67 lisans programı ve 7 enstitüde yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor. İlk küp uydu, ilk elektrikli minibüs, hidrojen ile çalışan ilk tekne, ilk insansız otomobil, ilk yerli bilgisayar İTÜ’de üretildi. Ayrıca Türkiye’nin ilk televizyon yayını İTÜ’den yapıldı, ilk üniversite radyosu yine İTÜ’de kuruldu.