Eğitim - Kariyer Kalyon Holding’de görev devir teslimleri ve yeni atamalar

Kalyon Holding’de görev devir teslimleri ve yeni atamalar

Paylaş
Kalyon Holding’de görev devir teslimleri ve yeni atamalar

Kalyon Holding’in bünyesinde görev devir teslimleri ile yeni atamalar gerçekleşti.

Kalyon Holding’te ilk devir teslim Kalyon İnşaat’ta yaşandı. Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kalyoncu; İGA İstanbul Havalimanındaki ilave yatırımlara, İstanbul’un nitelikli konut arzına ve depremden büyük hasar gören şehirlerin yeniden ihyasına yoğunlaşması sebebiyle bu görevini Murathan Kalyoncu’ya devretti. Mehmet Kalyoncu aynı zamanda Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de getirildi. Kalyoncu’nun İGA’daki ve Kalyon Holding’teki Yönetim Kurulu üyelikleri aynı şekilde devam ediyor.

Haberin Devamı

Finansman ve dış pazar deneyimi ile Holding’teki görevlerini sürdüren Murathan Kalyoncu bu atama sonrasında Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Murathan Kalyoncu’nun Kalyon Holding’teki Yönetim Kurulu Üyeliği de devam ediyor.

Bir başka atama da Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nda yaşandı. Cemal Kalyoncu görevini bugüne kadar Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olarak çalışmalara imza atan Haluk Kalyoncu’ya devretti. Haluk Kalyoncu, Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanlığı’nın yanı sıra Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürmeye devam ediyor.

Söz konusu devir teslimlerin yanı sıra iki ismin ataması daha yapıldı. Bu çerçevede; Kaan Zaimoğlu Finans Grup Başkanı (CFO) olarak, Gökhan Yıldız ise Kalyon Kentsel’e İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Haberin Devamı

Holding geçtiğimiz yıl da global arenada güçlü bir oyuncu olmak adına, kamuda ve ekonomi yönetiminde önemli görevlerde bulunmuş Lütfi Elvan’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak göreve başlaması ve 2019 yılından bu yana Strateji ve Finansal İlişkiler Grup Başkanlığını başarıyla yürüten Mustafa Koçar’ın CEO’luk görevine getirilmesi ile birlikte kurumsallaşma yönünde önemli adımlar atmıştı.

Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Kalyon Holding CEO’su Mustafa Koçar.

Konu hakkında konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, “Bir asırlık Cumhuriyetimizin 79 yılına şahitlik eden ve ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ inancıyla her zaman daha iyisini yapmak için gayret sarf eden Holdingimiz, başarısını değişen dünya düzenine, rekabete ve kurumsallaşmanın gerekliliğine ayak uydurabilmesine borçludur. Rahmetli babamdan ağabeylerimle devir aldığım ‘baret’i elden ele yeni nesillere emanet ederek, bu günlere gelmiş köklü bir ailenin bir ferdi olarak gururluyum. Holdingimizdeki bu bayrak değişimi ve atamaların büyüme stratejilerimize büyük bir katkı sunacağına can-ı gönülden inanıyorum. Kalyon Holding’in gelecek hedeflerine doğru yürürken, gücümüze güç katacağına inandığım tüm yöneticilerimizin yeni görevlerinin kendileri ve şirketimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek; kendilerine başarılar diliyorum. 80 yıla dayanan kurumsal tarihçemiz boyunca olduğu gibi; büyüyen ve güçlenen insan kıymetimizle, değerlerimize bağlı kalarak, misyonumuzu ve vizyonumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı