Eğitim - Kariyer Kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçecek mi? 550 bin sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek?

Kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçecek mi? 550 bin sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek?

Paylaş
Kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçecek mi? 550 bin sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek?

Kamuda çalışan 550 bin sözleşmeli personel kadroya geçeceği günü iple çekiyor. Kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunun çözüme ulaşmasının ardından sırada EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve kamuda çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçme konusunun yer aldığı bildirildi. He Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı hem de AK Parti Grup Başkanvekili’nden konuya dair açıklama geldi.

Kamuda çalışan 550 bin sözleşmeli personelin gözü kulağı Bakanlık tarafından gelecek habere çevrildi. Dönem dönem yapılan personel alımlarında binlerce sözleşmeli personel kadroya geçmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tüm sosyal meseleleri görev alanı olarak saydığını söyledi ve açıklamasında sözleşmeli personel meselesini detaylandıracaklarını belirtti. Peki, Kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçecek mi? 550 bin sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,

"Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya Sözleşmeli Personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz. Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

550 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu 550 bin sözleşmeli personeli ilgilendiren konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" ifadesini kullandı.