Eğitim - Kariyer Karneler için geri sayım başladı! MEB'den yaz tatili tarihi...

Karneler için geri sayım başladı! MEB'den yaz tatili tarihi...

Paylaş
Karneler için geri sayım başladı! MEB'den yaz tatili tarihi...

2022-2023 Eğitim - Öğretim yılının sona ermesine birkaç gün kaldı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri 'okullar ne zaman kapanacak', 'yaz tatili ne zaman başlayacak' sorularına cevap aramaya başladı. Aynı zamanda Yaz tatilinin kaç gün süreceği ve yeni eğitim yılının ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkin takvimi paylaştı.

Aylin Eldeniz- Posta.com.tr  MEB, tatil takvimini yılbaşında duyurdu. Yıl içinde uygulanan ara tatiller ve 15 tatil tarihi bu takvim üzerinden takip edildi.

Haberin Devamı

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim yılının ilk ara tatili 14 -18 Kasım tarihleri arasında uygulandı, hafta sonu tatilleriyle birlikte ara tatil toplam 9 gün sürdü. 15 Tatil ise 23 Ocak'ta başladı ve 3 Şubat'ta sona erdi. İkinci Dönemin başlamasıyla birlikte 2. ara tatil 17 -20 Nisan arası yaşandı ve Ramazan Bayramı tatili ile birleşti. Bugünlerde ise yaz tatili tarihi araştırılıyor. Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak soruları gündemde.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022-2023 Eğitim - Öğretim yılı 16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.

Haberin Devamı

YENİ EĞİTİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı Eylül ayında başlayacak.