Eğitim - Kariyer Kocaeli’de okullar tatil oldu mu? 10-11 Mart Kocaeli’de okullar var mı? Son Dakika Valilik açıklaması!

Kocaeli’de okullar tatil oldu mu? 10-11 Mart Kocaeli’de okullar var mı? Son Dakika Valilik açıklaması!

Paylaş
Kocaeli’de okullar tatil oldu mu? 10-11 Mart Kocaeli’de okullar var mı? Son Dakika Valilik açıklaması!

Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye, aybar kar fırtınasının etkisi altına giriyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şehir genelinde 10-14 Mart tarihleri arasında tüm okulların tatil edildiği duyuruldu. Gelen bu son dakika haberinin ardından kente sınır komşusu olan Kocaeli’de de gözler Valilikten gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, Kocaeli’de okullar tatil edildi mi? 10-11 Mart Kocaeli’de okullar var mı? İşte yanıtı…

Kar önlemleri kapsamında İstanbul’da olağanüstü önlemler alınmaya devam ediyor. AVM’ler, motokuryeler ve okullar alınan önlemler arasında ilk sıralarda yer aldı. Kar yağışının 9 Mart gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenirken, aynı bölgede yer alan pek çok veli ve öğrenci Kocaeli’de okullar tatil edildi mi? 10-11 Mart Kocaeli’de okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı? araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

KOCAELİ’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Kocaeli Valiliği'nce kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kocaeli Valiliği, meteoroloji verilerine göre beklenen kar yağışı nedeniyle yarından itibaren okullar ile kursların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevlerinin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de pazartesi gününe kadar yüz yüze eğitime ara verdi.

Valilik ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, kronik hasta ve engelliler ile hamile personelin pazartesi gününe kadar idari izinli sayılmasına karar verdi.

İSTANBUL’DA KAR ÖNLEMLERİ ALINMAYA BAŞLANDI

Esenler-Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışları 9 Mart 2022 Çarşamba günü saat 16.00'dan itibaren durduruldu.

Haberin Devamı

AVM'ler ise bugünden itibaren bir sonraki duyuruya kadar saat 18.00'da kapanacak. AVM otoparkları kullanılmak üzere açık bulundurulacak.

Tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumları 14 Mart tarihine kadar tatil edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferlerinin 9-13 Mart tarihleri arasında gece saat 02.00'ye kadar hizmet vereceğini duyurdu.

Kar yağışı nedeniyle alınan kararla motokuryelerin, motor ve scooterların çarşamba gece yarısından bir sonraki duyuruya kadar trafiğe çıkışı yasaklandı.