Eğitim - Kariyer Konya’da bugün (10 Mart) okullar tatil mi? Konya’da kar tatili var mı kaç gün var?

Konya’da bugün (10 Mart) okullar tatil mi? Konya’da kar tatili var mı kaç gün var?

Paylaş
Konya’da bugün (10 Mart) okullar tatil mi? Konya’da kar tatili var mı kaç gün var?

Günlerdir meteoroloji tarafından uyarısı yapılan kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Konya da yurdun en çok kar yağışı alan illeri arasında bulunuyor. İstanbul ve Kocaeli Valilikleri kent genelinde tüm okulların 10-14 Mart tarihleri arasında tatil edildiğini açıklamıştı. Peki, Konya’da bugün (10 Mart) okullar tatil mi? Konya’da kar tatili var mı, kaç gün var? İşte yanıtı…

Aybar kar fırtınası nedeniyle İstanbul, Sakarya, Kocaeli, başta olmak üzere pek çok ilde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı alan Konya’da yaşayan öğrenci ve veliler gelen haberlerin ardından ‘Konya’da bugün (10 Mart) okullar tatil mi?’ ‘Konya’da kar tatili var mı, kaç gün var?’ tarzında araştırma yapmaya başladı. Halkın merakı devam ederken, Konya Valiliği de konuya ilişkin açıklamayı kamuoyu ile paylaştı…

Haberin Devamı

KONYA’DA BUGÜN (10 MART) OKULLAR TATİL Mİ?

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya'da yoğun kar yağışı sebebiyle 8 ilçede bugün yüz yüze eğitime ara verildi. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Kar yağışı dün akşam saatleri itibariyle yoğunlaşarak devam etti. Bu nedenle de Ahırlı, Beyşehir, Akören, Hadim, Bozkır, Seydişehir, Yalıhüyük ve Taşkent'te bugün yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim görecek.

10-11 MART 2022 KONYA HAVA DURUMU

Konya’da hava sıcaklığını 3ila 5 derece azalması beklenirken, havanın çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Öğlen saatlerinden sonra kar yağışlarının Konya çevrelerinde yer yer yoğunluk kazanması bekleniyor.