Eğitim - Kariyer Koronavirüs sonrası hijyene dikkat!

Koronavirüs sonrası hijyene dikkat!

Paylaş
Koronavirüs sonrası hijyene dikkat!

Koronavirüs salgının ardından hijyen daha da önem kazandı. Gerek kişisel bakım gerekse bulunduğumuz alanın temizliğine çok daha fazla dikkat edilmesi gerekirken temizlik malzemelerine olan ilgi de arttı.

Kaizen Hijyen firmasının kurucusu Deniz Gürbüz, 2023 yılında temizlik sektörünü neler beklediğine dair açıklamalarda bulundu: “Koronavirüs itibarıyla temizlik sektörünün ne denli önemli olduğu bir kere daha anlaşılmış oldu. Artık daha çok kurum, ortak kullanım alanlarının temiz olmasına dikkat ediyor. Hijyen, insan sağlığı için her zaman önemli olsa da pandemi süreci bizlere bir kere daha konunun ne denli mühim olduğunu hatırlattı. 2020 yılı itibarıyla temizlik sektörüne verilen önem ve sektörde yapılan yatırımlar oldukça arttı. 2023 yılında da artışın devam edeceğini söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

“Koronavirüs nedeniyle hijyen artık daha da önemli”

Koronavirüsün hijyen konusunu tekrar gündeme getirdiğinin altını çizen Deniz Gürbüz, kolonya kullanımının arttığını belirtti: “Şu anda hemen her evde kolonya bulunduğunu biliyoruz. Tabi Türkler olarak çok uzun senelerden beri evlerimizden kolonyayı eksiltmedik. Fakat bunda bir çözülme meydana gelmişti, kolonya kullanımı neredeyse bayramlarla sınırlanmıştı. Şu anda özellikle ortak kullanım alanlarında kolonya, dezenfektan kullanıldığını biliyoruz.”

İş yerlerinde temizlik konusunun önemli olduğunu ifade eden Gürbüz, “özellikle tuvalet ve mutfak alanları, sık sık temizlenmesi gereken iki kısım. Klozet için üretilen doğa dostu hijyenik klozet kapakları, hijyenik kullanımı mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra yine doğa dostu temizlik ürünleri, birçok kişinin kullandığı alanların daha temiz olmasını sağlıyor. 2023 yılında bu tür ürünlerin talebin yüksek oranlarda olacağını söyleyebilirim.” ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

“Ortak kullanım alanlarının temizliğine daha çok dikkat edilecek”

Özellikle iş yerlerinde sirkülasyonun yoğun olduğu alanlarda temizliğe çok daha dikkat edilmesi gerektiğini belirten Deniz Gürbüz, “Ofislerde, iş yerlerinde ve daha pek çok alanda; herkesin kullandığı alanların sıklıkla temizlenmesi, çalışan sağlığı açısından çok önemli. Bu nedenle doğa dostu temizlik ürünlerinin taleplerini çok artacağını öngörüyoruz. Temizlik sektörü yukarı doğru ivmelenme yaşamış durumda. Bunun aynı şekilde devam edeceğini, hatta artışların meydana geleceğini belirtebiliriz. Ayrıca sektörel yatırımların da artacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Temizlik sektörü, özellikle insan sağlığını etkilediği için sektöre yapılacak yatırımların da önemli olduğu biliniyor.” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.