Eğitim - Kariyer KPSS ortaöğretim branş sıralaması nasıl öğrenilir? ÖSYM açıkladı

KPSS ortaöğretim branş sıralaması nasıl öğrenilir? ÖSYM açıkladı

Paylaş
KPSS ortaöğretim branş sıralaması nasıl öğrenilir? ÖSYM açıkladı

KPSS ortaöğretim branş sıralaması için ÖSYM’den gelen son dakika açıklamaları merakla bekleniyordu. KPSS’ye giren adayların beklediği branş bazında sıralamalar ÖSYM’nin resmî internet sayfasından paylaşıldı.

ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınavına girenlerin sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne eklendiğini duyurdu. KPSS ortaöğretim branş sıralaması ÖSYM’nin internet sitesinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulanabiliyor…

Haberin Devamı

2022 KPSS ORTAÖĞRETİM BRANŞ BAZINDA SIRALAMALASI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2022-KPSS Ortaöğretim) giren adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtıldığını duyurdu.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme için oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz.

Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (e-okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarihten itibaren aktif bir şekilde yer alan eğitim bilgileri ve bu tarihten itibaren sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlandı.

Haberin Devamı

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilir.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ