Eğitim - Kariyer KPSS ortaöğretim sınavı bu yıl var mı, başvuru ne zaman?

KPSS ortaöğretim sınavı bu yıl var mı, başvuru ne zaman?

Paylaş
KPSS ortaöğretim sınavı bu yıl var mı, başvuru ne zaman?

KPSS Lisans sınavları için geri sayım sürerken lise mezunları da KPSS Ortaöğretim sınavı için başvuru tarihlerini araştırıyor. Tarih konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler "KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?" sorusunu yöneltiyor. İşte detaylar...

Akın Güler - Posta.com.tr Devlet memuru olmak isteyenler KPSS sınavında ter döküyor. KPSS lisans sınavı her yıl düzenlenirken KPSS Ortaöğretim ile KPSS Önlisans sınavı ise 2 yılda bir gerçekleşiyor. Lise mezunları bu yıl sınav olup olmadığını merak ederek "KPSS ortaöğretim sınavı bu yıl var mı, ne zaman?" diye soruyor.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KPSS Ortaöğretim sınavı 2023'te yapılmayacak. KPSS Ortaöğretim sınavları 2 yılda bir gerçekleşiyor. Bu nedenle başvurular 2024'te alınacak. Geçen yıl başvurular 1-13 Eylül tarihleri arasında yapılmış, sınav ise 6 Kasım 2023'de gerçekleşmişti.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.