Eğitim - Kariyer KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den 2022 KPSS sonuç tarihi duyurusu

KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den 2022 KPSS sonuç tarihi duyurusu

Paylaş
KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den 2022 KPSS sonuç tarihi duyurusu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 2022-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi Oturumları ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Oturumları tamamlandı. Sınava girenler KPSS sonuçları için heyecanla bekliyor. KPSS sınav sonucu bekleyenler internette sıklıkla "KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, KPSS açıklandı mı?" sorularını aratıyor. Peki, KPSS Lisans sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte, 2022 KPSS sonuç tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

KPSS sonuçları için beklentisi sürüyor. Kamu kadrolarına yerleştirme işlemleri için devam eden KPSS Lisans oturumları Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının 2 Ekim'de yapılmasıyla son buldu. Söz konusu oturumun ardından ÖSYM KPSS sınav soru ve cevaplarını erişime açarken, sonuçlar için de bekleyiş arttı. Sınav takvimine göre KPSS'nin lisans oturumlarının tümünün sonuçları 21 Ekim tarihinde ilan edilecek.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2022-KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri; KPSS Lisans (Alan Bilgisi) , KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

DEĞERLENDİRME

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Haberin Devamı