Eğitim - Kariyer KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS 2022 taban puanları belli mi?

KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS 2022 taban puanları belli mi?

Paylaş
KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS 2022 taban puanları belli mi?

KPSS 2022 sınav sonuçları 21 Ekim Cuma günü itibariyle açıklandı. ÖSYM tarafından erime açılan sonuçlarda adaylar KPSS P1, P2 ve P3 sonuçlarını öğrenirken şimdi milyonlarca adayı tercih heyecanı sardı. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2022 taban puanları belli mi? İşte detaylar…

KPSS tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre bu yıl milyonlarca aday tercihleri doğrultusunda bir kamu kurumuna memur olarak atanacak. Tercih sürecinde de 2022 KPSS tercih kılavuzu adaylara yol gösterecek…

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022 KPSS lisans, ÖABT ve alan bilgisi sınav sonuçları ÖSYM takviminde de yer aldığı gibi 21 Ekim Cuma günü açıklandı. Milyonlarca aday ÖSYM’nin sonuç.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını öğrenci. Şimdi tercihlerin ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor. Ancak ÖSYM tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

KPSS tercih tarihlerine ilişkin bir açıklama gelmesi durumunda haberimizde yer alacaktır.

2022 KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2022 KPSS tercih kılavuzu da henüz yayınlanmadı.

KPSS 2022 TABAN PUANLARI BELLİ Mİ?

KPSS 2022 taban puanları tercih kılavuzu yayınlanmadığı için henüz belli değil. Ancak fikir vermesi açısından 2021 taban puanlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

2021 KPSS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS P1, P2, P3 PUAN TÜRLERİ NE ANLAMA GELİR?

KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.

Haberin Devamı

KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.
P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.