Eğitim - Kariyer KPSS tercihleri ne zaman? (Lisans, ön lisans) 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS tercihleri ne zaman? (Lisans, ön lisans) 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Paylaş
KPSS tercihleri ne zaman? (Lisans, ön lisans) 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. KPSS lisans sonuçları 21 Ekim, ön lisans sonuçları ise 3 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Puanlarını öğrenen adaylar şimdi tercih tarihlerini bekliyor. Peki KPSS tercihleri ne zaman? (Lisans, ön lisans) 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

KPSS tercihleri, tercih kılavuzunun ardından yapılacak ve lisans ve ön lisans mezunu adaylar memur olabilmek için son dönemeci de geçmiş olacak. İki yılda bir yapılan KPSS sınavına 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite mezunu adaylar farklı tarihlerde lisans ve ön lisans alanlarından sınava girmişlerdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla 2022 KPSS tercih kılavuzu en çok merak edilen konular arasına girdi…

Haberin Devamı

2022 KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2022 KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. ÖSYM’den kılavuzla ilgili bir açıklama gelmesi durumunda haberimizde yer alacaktır.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN? (LİSANS, ÖN LİSANS)

2022 KPSS lisans sınavı 18 Eylül’de gerçekleşti, sonuçları ise 21 Ekim’de açıklandı. KPSS ön lisans sınavı ise 9 Ekim’de gerçekleşirken, sonuçları 3 Kasım’da açıklandı. Ancak şu an için KPSS tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair bir tarih açıklaması yapılmadı.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, ÖSYM'nin tercih kılavuzu doğrultusunda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.