Eğitim - Kariyer KYK 2. yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

KYK 2. yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

Paylaş
KYK 2. yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

KYK yurt sonuçları 7 Eylül Çarşamba günü itibariyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan duyuru ile açıklandı. Başvuruda bulunana öğrencilerin yüzde 80’inin bir yurda yerleştirildiğini belirten Bakan Kasapoğlu, henüz bir yurda yerleşemeyen öğrenci ve velilerinin endişelenmemesini söyledi. Peki, KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? KYK 2. yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KYK 2. Yurt başvuru sonuçları açıklanan ilk sonuçlara göre herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Bakan Kasapoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada 41 ilde başvuruda bulunan tüm öğrencilerin bir yurda yerleştirildiğini duyurdu. Şimdi gözler KYK 2. yurt başvuru sonuçlarına çevrildi…

Haberin Devamı

KYK YURDUNA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu canlı yayında yaptığı açıklamalara öğrencilerin merakla beklediği sorulara yanıt vermiş oldu. 2022-2023 KYK yurt sonuçlarını e-devlet üzerinden erişime açıldığını duyuran Bakan Kasapoğlu herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrencilerin ve velilerinin endişelenmemesini KYK yurt yerleştirmelerinin toplamda 4 faz olmak üzere devam edeceğini söyledi.

İlk yerleştirmelerde başvuruda bulunan öğrencilerin yüzde 80’inin bir KYK yurduna yerleştiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırıkkale, Karaman, Muğla, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat gibi şehirlerde il merkezlerinde başvuran öğrencilerin yerleştiğini belirtti. Bununla birlikte 41 ilde yerleştirmelerin tamamlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

KYK 2. YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Kasapoğlu açıklamasında KYK 2. faz yurt yerleştirme sonuçlarının eylül ayı içerisinde açıklanacağını söyledi.

KYK YURT ÜCRETLERİ AÇIKLANDI MI?

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yurt ücretlerine çevrildi ancak şu an için KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu açıklanmadı. Bakan Kasapoğlu "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız" ifadelerini kullandı.