Eğitim - Kariyer KYK borçları siliniyor mu? KYK borçlarının geri ödemesi ne zaman başlayacak? Kaç yıl KYK kredisi alınabilecek?

KYK borçları siliniyor mu? KYK borçlarının geri ödemesi ne zaman başlayacak? Kaç yıl KYK kredisi alınabilecek?

Paylaş
KYK borçları siliniyor mu? KYK borçlarının geri ödemesi ne zaman başlayacak? Kaç yıl KYK kredisi alınabilecek?

KYK borçlarının faizlerinin silinmesine ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. AK Parti tarafından hazırlanan torba yasa teklifi Meclis’in yeni yasama yılına başlamasının ardından Meclis’e sunuluyor. Öğrenim hayatı boyunca KYK’dan kredi kullanan ve borcu bulunan öğrenciler ‘KYK borçları siliniyor mu?’ araştırması yaparken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş KYK borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu…

KYK borçları konusunda binlerce öğrencinin gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba yasa teklifine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında KYK borçlarındaki faizin silineceğini belirtmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş da KTK borçlarının geri ödemesinin başlangıcı ve kaç yık KYK kredisi alınabileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu…

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş KYK borçları hakkında merak edilen detayları kamuoyu ile paylaştı.

Elitaş KYK borçlarının üzerindeki faizin silineceğini, ana paranın ise ödeneceğini kaydetti.

Elitaş açıklamasında “Sizlerin çok üzerinde durduğu, çok önemli bir düzenleme söz konusu. Öğrenim kredisinden yaklaşık 1 milyon 292 bin kişi almış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış. KYK borçlarının faizlerini siliyoruz.

2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilerek yeni yılın borcu hasıl oluyordu. 4 yıl boyunca bu sürekli yükseliyordu. Bu toplam 27.6 milyar liralık rakama ulaşmış. Bütün faizlerini siliyoruz, anapara haline döndürüyoruz. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KAÇ YIL KYK KREDİSİ ALINABİLECEK?

Elitaş ayrıca açıklamasında “Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak.” dedi.

KYK BORÇLARININ GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrencinin askere gitmesi durumunda da askerlik süresinde d yine faiz işlemeyeceğini kaydeden AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş açıklamasını “Öğrenci 1 yıl daha ilave aldıktan sonra 3 kere üst üste daha erteleme imkanı olacak.” diyerek tamamladı.