Eğitim - Kariyer KYK burs başvuru süresi ne zaman bitiyor? 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru süresi ne zaman bitiyor? 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KYK burs başvuru süresi ne zaman bitiyor? 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuruları 15 Kasım 2022 tarihi itibariyle başlamıştı. Binlerce üniversite öğrencisi e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlarken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK burs ve kredi başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu. Peki, KYK burs başvuru süresi ne zaman bitiyor? 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?  İşte e-devlet KYK burs başvuru ekranı ve konuya dair merak edilen soruların yanıtları…

2022-2023 akademik yılında Kredi ve Yurtlar kurumu tarafından verilen burs ve kredi için başvurularını henüz tamamlamayan öğrenciler için müjdeli haber geldi. KYK burs başvuru süresi GSB tarafından yapılan açıklama ile uzatıldı. Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru süresi ne zaman bitiyor? 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURU SÜRESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 KYK burs ve kredi başvuru süresi 26 Kasım 2022 saat 23.59’da sona eriyor.

2022 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça haberimizde yer alacaktır.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

KYK burs başvurusu e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Bunun için öncelikle öğrencinin T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet’e giriş yapması gerekiyor.

Sonrasında e-Devlet KYK burs başvuru ekranında başvuru bilgileri yer alıyor. Burada öğrenci uyarıları okuyup onayladıktan sonra bir sonraki adıma geçiliyor.

İkinci adımda ise öğrencinin kimlikte yer alan bilgilerini eksiksiz bir şekilde girmesi veya yanlış varsa düzeltilmesi isteniyor.

Haberin Devamı

Sonraki adımlarda ise sırasıyla

Öğrenim bilgileri,

Bilgilendirme mesajı,

Adres bilgileri,

Özel durum bilgileri,

Aile bilgileri,

Burs ya da kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri girildikten sonra, Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, Verilen bilgilerin önizlemesi, son işlem gerekecek.

Başvuru işlemlerini tamamlayan öğrencilerin verdikleri bilgiler resmi kurumlar ile karşılaştırılarak burs veya kredi almaya hak kazandığı Bakanlık tarafından belirtilen tarihte tüm öğrenciler için aynı anda açıklanacak.

E-DEVLET KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN