Eğitim - Kariyer KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç ne zaman verilecek?

KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç ne zaman verilecek?

Paylaş
KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç ne zaman verilecek?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurmuştu. KYK Bankkart Genç ile öğrenciler KYK burslarını Ziraat Bankası hesaplarından taahhütname onayı sonrası erişebilecekler. 2022-2023 KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, KYK burs kartı alacak öğrenciler konu hakkında detaylı araştırma yapmaya başladı. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılacak. Peki, KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç ne zaman verilecek?

Bakan Kasapoğlu'nun KYK açıklamasından sona birçok öğrenci KYK burs kartı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KYK burs kartı nasıl alınır? Ziraat Bankası KYK Bankkart Genç ne zaman verilecek?

Haberin Devamı

KYK BURS KARTI NASIL ALINIR?

Üniversitede öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredisi alan tüm öğrencilere yıllardır hizmet veren Ziraat Bankası, KYK ‘Bankkart Genç'ı sorgulama işlemi TC kimlik numarasıyla gerçekleşecek.

KYK kredi/burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılacaktır. Bununla birlikte taahhütname onayından sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilecek olup sonuca ilişkin tarafınıza bilgi verilecektir.

KYK ZİRAAT BANKASI KARTI NE ZAMAN GELİR?

İlk kez KYK burs ya da kredi almaya hak kazananların kartları başvuruda belirtilen adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecektir. Ziraat Mobil ya da Ziraat Bankası İnternet Şubesi kullanarak kart gönderim süreci takip edilebilir. E-devlet üzerinden temin edilen başvuru datasında göre kart isme özel olarak basılacak, paket sözleşmeyle birlikte yine e-devlet üzerinden girişi yapılan adrese kurye arayıcılığı ile teslim edilecek. Burs – Kredi ödemesi kart olmadan banka şubelerinden kimlik ile birlikte alınabilir.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİLERİ NE KADAR?

Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs miktarı hakkında şunları söyledi;

Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibarıyla lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik. Yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık. Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.