Eğitim - Kariyer KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar 2022? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu, ne zaman?

KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar 2022? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu, ne zaman?

Paylaş
KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar 2022? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu, ne zaman?

KYK kredi ve burs ücretleri, yükseköğrenim öğrencileri tarafından merak ediliyor. Her yıl zamlanan burs ücretlerine en son zam 2022 yılının ocak ayında gelmiş, güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. 2022-2023 akademik yılının başlamasıyla öğrenciler KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar 2022? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu, ne zaman? araştırmalarını yoğunlaştırdı…

KYK burs başvuru tarihleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yükseköğrenim hayatı boyunca öğrencilerin maddi ihtiyaçlarına destek olan Kredi ve Yurtlar Kurumu her ay burs ve kredi paralarını öğrencilerin hesaplarına yatırmaya devam ediyor. Gerekli şartları taşıyan öğrenciler KYK’dan geri ödemesiz burs alırken, başvuruda bulunan her öğrenciye KYK kredisi veriliyor. İşte 2022 KYK burs ve kredi ücretleri ve merak edilen diğer detaylar…

Haberin Devamı

2022 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022 KYK burs ve kredi miktarı ocak ayında yapılan zam ile güncellenmişti. Buna göre lisans öğrencileri 850 TL, yüksek lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL almaya başladı.

2023 yılının ocak ayında da yine KYK burs ve kredi ücretlerine yeni bir zam gelmesi bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU, NE ZAMAN?

KYK burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Ancak geçmiş yıllar baz alındığında başvuruların ekim ayı sonu itibariyle başlaması bekleniyor.

KYK BURSU KİMLERE ÇIKAR? 

Geri ödemesiz olan KYK burs başvurusu e-devlet üzerinden doldurulan bir form ile kolay bir şekilde yapabiliyor. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınıyor. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendiriyor.

Haberin Devamı
  • Şehit ve gazi çocukları
  • Bekar olan gazinin kendisi
  • Bekar olarak vefat eden şehidin kardeşi
  • En az %40 engel oranına sahip olan öğrenciler
  • Anne ya da babası vefat etmiş olan öğrenciler
  • Amatör milli sporcu öğrenciler
  • Darüşşafaka lisesinde lise ya da dengi eğitimini tamamlayan öğrenciler
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında konaklayarak, lise ve dengi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler geri ödemesiz KYK bursu almaya hak kazanabiliyor.