Eğitim - Kariyer KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK başvuruları nereden yapılacak? Başvuru şartları neler?

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK başvuruları nereden yapılacak? Başvuru şartları neler?

Paylaş
KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK başvuruları nereden yapılacak? Başvuru şartları neler?

KYK burs ve yurt başvuruları YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğrenim programına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. KYK burs ve yurt imkanları özellikle şehir dışında üniversite okuyacak öğrenciler için büyük kolaylık sağlıyor. 2022 yılında yüzbinlerce öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları ile barınma sorununu çözerken, şartları taşıyan lisans öğrencileri kurumdan aylık 850 TL burs veya kredi alıyor…

KYK burs ve yurt başvuruları için öğrencilerin aramaları yoğunlaştı. MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül itibariyle başlayacağını duyurdu. YÖK tarafından akademik takvim açıklanmazken üniversitelerde de eğitimin yakın tarihlerde başlaması bekleniyor. Diğer yandan Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Peki, KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2022? KYK başvuruları nereden yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2022?

KYK burs e yurt kayıtlarının en zaman açıklanacağına dair Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında ise KYK yurt ve burs başvurularının farklı tarihlerde yapıldığı görülüyor.

Eğitim öğretim yılının yakın zamanda başlayacak olması nedeniyle barınma sorununun çözülmesi amacıyla KYK yurt başvurularının eylül ayı başında başlayacağı tahmin ediliyor.

KYK burs ve kredi başvurularının ise ekim-kasım aylarında yapılması bekleniyor.

KYK BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

KYK yurt ve burs başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak?

KYK YURT VE BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Öğrenciler yurt ve başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde yapabiliyor. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınıyor. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Net olarak kurumun belirlediği başvuru şartları bulunmuyor. Öğrenciler, aileleri ve kendilerinin maddi durumuna göre bu imkanlardan yararlanıyor.

KİMLER BURS ALAMAZ?

Kurumun belirlediği kurallara göre aşağıdaki durumda olanlar KYK burslarından yararlanamaz;

  • "2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
  • Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
  • Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
  • Yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
  • Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
  • Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
  • Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
  • Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler", burstan yararlanamazlar.