Eğitim - Kariyer KYK yurt başvuruları bitti, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2022 GSB KYK yurt sonuçları kaç günde açıklanır?

KYK yurt başvuruları bitti, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2022 GSB KYK yurt sonuçları kaç günde açıklanır?

Paylaş
KYK yurt başvuruları bitti, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2022 GSB KYK yurt sonuçları kaç günde açıklanır?

KYK yurt sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları 24 Ağustos’ta başlamıştı. Başvurular, 28 Ağustos Pazar günü itibariyle son buldu. Peki, GSB KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtına dair ayrıntılar…

KYK yurt başvuruları 28 Ağustos’ta bitti. Şehir dışında bir üniversiteye yerleşen binlerce aday 2022-2023 akademik takviminin başlamasına kısa süre kala barınma ihtiyacını karşılamak için KYK yurt başvurusunda bulunmuştu. Şimdi gözler, GSB’den gelecek KYK yurt başvurusu sonuçlarına çevrildi…

Haberin Devamı

KYK BAŞVURULARI BİTTİ

2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler, 24 Ağustos Çarşamba sabahından itibaren KYK yurt başvurularını yapmaya başladı. E-devlet üzerinden yapılan başvurular 28 Ağustos Pazar günü saat 23.59 itibariyle son buldu.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağını yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Ancak KYK yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı.

Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Öğrenciler yurt ve başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde yapabiliyor. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınıyor. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Net olarak kurumun belirlediği başvuru şartları bulunmuyor. Öğrenciler, aileleri ve kendilerinin maddi durumuna göre bu imkanlardan yararlanıyor.