Eğitim - Kariyer KYK yurt sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2022 KYK yurt sonucu sorgulama ekranı

KYK yurt sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2022 KYK yurt sonucu sorgulama ekranı

Paylaş
KYK yurt sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2022 KYK yurt sonucu sorgulama ekranı

KYK yurt sonuçları için binlerce öğrenci ve veli gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek açıklamaya çevirdi. Eylül ayının ilk haftası geride kalırken 2022-2023 akademik yılının başlamasına da artık sayılı günler var ve şehir dışında bir üniversiteye kaydolan öğrenciler, barınma probleminin çözümü için KYK yurt sonuçlarının ne zaman ve sat kaçta açıklanacağını merak ediyor. İşte 2022 KYK yurt sonucu sorgulama ekranı ve KYK yurt başvuru sonuçlarına dair detaylar…

KYK yurt sonuçları günün en çok araştırılan konularından biri haline geldi. Üniversite kayıtlarını 22-26 Ağustos tarihleri arasında tamamlayan binlerce öğrenci 24-28 Ağustos’a kadar e-devlet üzerinden KYK yurt başvurularını tamamladı. Eylül ayının ilk haftasında ek tercih tarihleri açılanırken, KYK yurt sonuçları için GSB’den gelecek açıklama bekleniyor…

Haberin Devamı

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuruları 24 Ağustos Çarşamba günü başlarken, 28 Ağustos 2022 Pazar gecesi saat 23.59’da sona erdi.

Birçok üniversite 2022-2023 akademik takviminde derslerin başlayacakları tarihleri öğrencileri ile paylaştı. Buna göre birçok üniversitede dersler eylül ayının ikinci haftasında başlayacak.

Bu kapsamda şehir dışında bir üniversiteye yerleşecek öğrencilerin barınma probleminin çözülebilmesi ve derslerin başladığı tarihlerde üniversitede olabilmeleri için KYK yurt sonuçları hayati bir önem taşıyor.

Öğrencilerin önündeki sürenin kısalması konuya ilişkin heyecanı artırırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) veya Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih ve saatle ilgili henüz bir açıklama gelmedi ancak kısa süre içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili gelişmeler yaşanması durumunda haberimizde yer alacaktır.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçları yine e-devlet üzerinden açıklanacak. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan öğrenciler KYK yurt başvuru sonuçlarını öğrenebilecek.

2022 KYK YURT SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK burs ve kredi başvurularının ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ekim ayının ortaları itibariyle başlaması ve değerlendirme ve sonuçların açıklanmasının ardından ilk ödemelerin 2023 ocak ayı itibariyle yapılması bekleniyor.